Diva

Theater Froefroe

'Diva' speelt zich af in het 18de-eeuwse Italië. Lange tijd was de kerk de enige werkgever van musici, componisten en zangers. Ze ‘maakte’ de beste koorknapen en castraten voor de hoge stemmen. En toen kwam de opera, muzikaal festijn van de bourgeoisie, de rijken en de koning. Met hun eigen diva’s, vrouwen met de juiste vormen die de castraten van de troon duwden. In die wereld groeien ook de onafscheidelijke en heerlijk arrogante tweelingbroers Angelo en Ricardo Brossi op.

In de jaarlijkse talenten wedstrijd voor koorknapen schittert de jonge Angelo. Hij wist dat hij de beste was. Zijn ouders krijgen een mooie transfersom en hij gaat naar het klooster waar hij een conservatorium opleiding krijgt. Ricardo mag mee. Samen delen de tweelingbroers keiharde discipline, maar ook succes en liefjes. Voor dat laatste worden ze verketterd en ze vluchten naar Parijs. Daar in de opera, worden ze uit elkaar getrokken door gedrevenheid en ambitie. Angelo dumpt zijn broer als componist. Tot dan zong Angelo enkel zijn muziek maar de grote Georg Friederich Händel wil een opera schrijven voor een castraat in opdracht van de Zonnekoning. Angelo waant zich de enige uitverkorene. 

Een verhaal vol van eigenwijze broederliefde, varkens en romantiek onder een deken van hemelse melodieën, zoals alleen Froefroe het kan brengen! Geschikt vanaf 12 jaar. 

Over de muziek tijdens de voorstelling

FroeFroe heeft in vrijwel al zijn voorstellingen live muziek. Ook klassieke muziek proberen ze naar een jong publiek te brengen. De verhalen, poppen en beelden voorzien in een mooi draagvlak waarin ook de muziek op zichzelf kan staan. Met DIVA focussen ze op de periode van de castraatzangers en de hoogdagen van de Opera. Exentriekelingen, diva's en mecenassen, die leefden voor de passie van muziek en de liefde.

Naast Justine Bourgues (van Tsar B) en Nelle Bogaerts (Lili Grace) ondersteunt B.O.X Baroque Orchestration X de voorstelling in muziekkeuze, arangementen en ensemble vorming. Samen met hen brengt Theater Froefroe u een muzikaal verhaal: spannend, verrassend en toch helder en ontroerend.

Teaser

Credits

> muzikanten: Justine Bourgues (Tsar B), Nelle Bogaerts (Lili Grace) of Nele Gillis,
Pieter Theuns of Thomas Langlois
(B.O.X Baroque Orchestration X)
> acteurs, poppenspelers en zangers: Filip Peeters, Dimitri Duquennoy, Dries De Win,
Koen Swanenberg, Berthe Kilozo, Serge Kakudji, Heleen Haest en Thais Scholiers

> auteurs: Dimitri Duquennoy, Dries De Win en Filip Peeters > regie: Marc Maillard
> In coproductie met: B.O.X Baroque Orchestration X en Per Podium met steun van de Vlaamse Gemeenschap en Tax Shelter van de Belgische federale overheid