Pied de Poule

Studio ORKA

Een kleermakerszaak. Hier worden alle plooien gladgestreken, gaten toegedekt en als je met een knoop in je maag zit, lost de kleermaker het op. Buiten raast de stad en draait de wereld door. Af en toe klopt er iemand aan. Voor een retouche of ‘iets op maat, als dat gaat’?

In een wereld vol gladgestreken en rimpelloze schoonheid toont Studio ORKA hoe voor sommige mensen geen enkel pak wil passen. Omdat ze worstelen met hun lijf en wie ze willen zijn. Een verhaal over hoe een schijnbaar perfecte buitenkant schuurt met een ongelukkige binnenkant.

Studio ORKA maakt opnieuw een pareltje met een dubbele laag en een straffe cast in een uniek decor op locatie.

Het is die magische, troostvolle ruimte tussen wonde en wonder die Studio ORKA zo ontroerend goed beheerst. Met Pied de Poule bewijzen het gezelschap en zijn acteurs andermaal hoe feilloos ze tussen schalkse humor en diepmenselijk drama kunnen ba­lanceren.
**** - De standaard

Over Studio ORKA

Studio ORKA s een Vlaams theatergezelschap. Het werd opgericht in 2004 door het ontwerpersduo Philippe Van de Velde en Martine Decroos en groeide uit tot een collectief van ontwerpers en acteurs, die elkaar inspireren. Studio Orka maakt voorstellingen voor kinderen én volwassenen.

Het unieke DNA van ORKA is het resultaat van inspirerende locaties, gelaagde verhalen, moeilijke thema's met humor benaderd, de poëtische kracht van het decor, het verrassende uitdagen van theatercodes, het ware spelplezier. Studio ORKA is gedurende die tijd uitgegroeid tot een van de meest gewaardeerde gezelschappen, als jeugdtheatergezelschap zowel als gezelschap tout court. Ze worden zowel in België als in het buitenland warm onthaald en reisden al naar vele festivals.

Credits

> van/met: Titus De Voogdt, Steven Beersmans, Ephraim Cielen, Greet Jacobs,
Naomi van der Horst, Martine Decroos, Philippe Van de Velde
> coach: Randi De Vlieghe
> eindregie: Randi De Vlieghe, Peter Monsaert > artistiek advies: Dominique Van Malder
> ontwerp en uitvoering decor: Philippe Van de Velde, Koen Demeyere i.s.m. Jonas Lambrigts, Geeraard Respeel, Pepijn Devriendt (stage) > kostuum: Valerie Le Roy,
Elise Goedgezelschap
> stage techniek: Pepijn Devriendt > dramaturgie: Mieke Versyp
> video: Fabien Delathouwer > productie: Maaike Scheltjens, Elke Vanlerberghe
> coproductie: De Grote Post (Oostende), Theater op de Markt > met de steun van: de Vlaamse Overheid, Stad Gent > Deze voorstelling werd gerealiseerd met steun verkregen via Tax Shelter