Sono io?

Circus Ronaldo

Sono Io?’ is een poging tot een (her-)ontmoeting tussen vader en zoon. Via hun gedeelde voorliefde voor muziek en spielerei bouwen zij een brug tussen hun gelijkenissen en verschillen.

De vader lijkt vastgeroest in zijn verleden, hopeloos zoekend naar een aloud, maar vergaan gevoel van extase, dat hij enkel met een publiek kon creëren. Een publiek dat reeds zo lang afwezig is, dat hij de scene niet meer hoeft te verlaten, waardoor haar mystiek des te meer als rode draad zijn dagelijks leven kleur geeft.

De zoon zoekt naar de verzoening van zijn twee geliefde werelden: het oude circus dat zijn vader creëerde, en de wereld daarbuiten. Is een zoon nog steeds een zoon, wanneer hij zich niet meer kan vereenzelvigen met een zo lang in stand gehouden identiteit? ‘Sono Io?’ (‘Ben ik dat?) is een zoektocht naar hereniging, tussen vader en zoon, tussen speler en publiek, tussen oude glorie en nieuwe kansen.

‘Sono io?’ is een zoektocht naar hereniging, tussen vader en zoon, tussen speler en publiek, tussen oude glorie en nieuwe kansen. Geschikt vanaf 12 jaar.

Een verrassend, geestig, rakend en bloedmooi portret van een relatie tussen vader en zoon
Knack

Bekijk de trailer

Over Danny & Pepijn Ronaldo

Danny Ronaldo
Een gelauwerde clown die al meer dan veertig jaar op de planken staat of zoekend door het zaagsel van de piste woelt. Een levend gestalte van erfgoed en circusgeschiedenis. Opgeleid naar de oeroude circus- en theatertradities binnen een zes generatie oude circus familie. 

Pepijn Ronaldo
Danny’s tweede zoon. Als kleine jongen van acht speelde hij al mee in de voorstelling Circenses. Een speels debuut waarmee hij toch al meteen onuitwisbare sporen naliet in de herinneringen van het Ronaldo-publiek. Intussen is hij net afgestudeerd aan L’ école internationale de théâtre Lassaad. Pepijn wil graag deze schoolse achtergrond samenbrengen met zijn liefde voor het circus en zijn liefde voor de clown.

Pepijn Ronaldo genomineerd voor de Theaterprijzen 2022 - ‘meest gewaardeerde acteerprestatie -30 jaar m/v/x’

Credits

> concept, regie en uitvoering: Danny Ronaldo en Pepijn Ronaldo
> techniek: Dominique Pollet > zakelijke leiding: Lesley Verbeeck
> info & spreiding: Frans Brood Productions
> coproductie: Theater op de markt, Dommelhof (Pelt), Miramiro (Gent),
Théätre Firmin Gémier / La Piscine – Pôle national des arts du cirque (Châtenay – Malabry)
> met de steun van Cultuurhuis de Warande, GC ’t Blikveld en de Vlaamse Gemeenschap