Craquelé | Studio ORKA

Met de bus

In ‘Craquelé’ blikt de oude Dinsdag terug op zijn leven. Eind WO II werd hij als vondeling achtergelaten in de kerk. Samen met hem duiken we in zijn verleden en reizen door de tijd. We zien hoe hij opgroeit in de kerk samen met de familie die hem adopteerde.

‘Craquelé’ is een theatervoorstelling waarin we – net als in een fotoalbum – door het verleden bladeren. Een ode aan alle zichtbare (schijnbaar belangrijke) en alle onzichtbare (schijnbaar onbelangrijke) mensen en gebeurtenissen in ons leven. 

De ploeg van Orka schildert de verhaallijnen in warme, diepglanzende kleuren, met een precieze tekst vol volks-poëtische beeldspraak en met een verfijnd en humoristisch acteerspel.
- De Morgen

Bij de buren

Onder de noemer ‘Bij de Buren’ maken West-Vlaamse cultuurhuizen al enkele jaren een selectie uit elkaars programma en nemen we elkaars publiek met de bus mee naar een voorstelling bij onze cultuurburen. Nu gaan we nog een stap verder en zetten we onze schouders onder één groots project dat we in co-realisatie delen met een breed publiek in de provincie. Een niet te missen pareltje…

De grootse producties van Studio ORKA zijn een unieke ervaring voor het publiek. Samen presenteren we 10 voorstellingen van ‘Craquelé’ in de Kapel van het Don Boscocollege in Kortrijk. Een ticket voor ‘Craquelé’ garandeert je een onvergetelijke theateravond.

Vanuit Het Perron leggen wij op zondag 09 oktober (voorstelling van 15.00 uur) een bus in om samen de verplaatsing te maken. Wil je liever op één van de andere data de voorstelling bijwonen, dat kan! (wel met eigen vervoer). 

Praktische informatie + ticketverkoop

Data voorstellingen:
> do 29.09 (19.00 uur)
> vr 30.09 (19.00 uur)
> za 01.10 (19.00 uur)
> zo 02.10 (15.00 uur & 19.00 uur)
> do 06.10 (19.00 uur)
> vr 07.10 (19.00 uur)
> za 08.10 (19.00 uur)
> zo 09.10 (15.00 uur & 19.00 uur)

Wij trekken met de bus naar Kortrijk op zondag 09.10 (namiddag voorstelling). Tickets voor de bus (max. 50 plaatsen) zijn te koop vanaf de ticketverkoop van Het Perron (ma 13.06.22 om 10.00 uur).
Tickets voor andere voorstellingen zijn te koop vanaf donderdag 23 juni om 14.00 uur (de linken verschijnen hier op onze website).

Locatie: Kapel Don Boscocollege, Don Boscolaan 30, 8500 Kortrijk
Prijs: 20 euro / 10,00 euro (-12 jaar)
Start algemene ticketverkoop: donderdag 23 juni om 14.00 uur

‘Craquelé’ wordt gerealiseerd door Cultuurcentrum Brugge, CC Casino Koksijde, CC De Brouckere Torhout, CC De Grote Post Oostende, CC De Schakel Waregem, CC De Spil Roeselare, CC De Steiger Menen, CC Het Perron Ieper, CC Het Spoor Harelbeke, CC Knokke-Heist & Schouwburg Kortrijk. Met dank aan Don Boscocollege Kortrijk

Trailer

Credits

> van / met: Martine Decroos, Philippe van de Velde, Peter Monsaert, Dominique van Malder, Titus De Voogdt, Janne Desmet, Tania Van der Sanden, Ilse de Koe, Robrecht Vanden Thoren, Jaques Smagghe / Achiel De Schepper, Ernest Aerts / Oskar Dedeurwaerder, Jonah Flachet / Ferre Vereecken, Nanou Claes, Juliette De Backere > techniek / decor: Philippe van de Velde, Koen Demeyere, Jonas Lambrigts, Geeraard Respeel > kostuum: Valerie Leroy > kap / grime: Dorien Van Poucke, Dian Vandecruys > koor o.l.v.: Hans Primusz en Hannelore Primusz > Met de steun van: de Vlaamse Overheid en Stad Gent > deze voorstelling werd gerealiseerd met steun verkregen van Tax Shelter > Een productie van Studio ORKA, Manchester International Festival, hetPaleis > in coproductie met Theater Antigone