Ashes to Ashes (Harold Pinter)

Stefaan Degand & Elien Hanselaer

Twee personages, Rebecca en Devlin.
Ze confronteren elkaar in een kamer met schemerige verlichting, ergens desolaat in het midden van een stad. De wereld buiten is in beweging maar zij hebben enkel elkaar.
Hij, gekromd onder de verveling van het ‘niets’, vraagt haar meedogenloos uit over een minnaar uit haar verleden. Zij, naadloos overgaand van waarheid naar fantasie, wil het vooral hebben over geweld in de wereld.

Losgerukt uit alle context, zijn Rebecca en Devlin gedoemd tot hun eigen universum.
Ze kunnen niet praten met de buitenwereld.
Ze praten met elkaar. Alleen met elkaar.

Ashes to Ashes is een triomf van macht en beknoptheid. Een rijk verontrustend stuk, doorspekt met seksueel magnetisme en verschrikkelijke wreedheden.
Een groots miniatuur waarin de meest sensuele momenten suggestief tot stand komen.

Het is een kroniek van een zeer ondoorzichtig en verontrustend karakter die de lockdownervaring voelbaar maakt en de mens toont in zijn naakte waarheid.

Over de SeptemberSessies

Onder de noemer 'SeptemberSessies' trekt Het Perron er op uit. Op de groenzone voor het Kruitmagazijn (Esplanade) organiseren we - doorheen de maand september - verschillende 'corona-proof' theater- en muziekvoorstellingen.

Het aantal beschikbare plaatsen per voorstelling is beperkt. Om meer mensen de kans te geven één van de voorstellingen bij te wonen, programmeren we sommige voorstellingen twee keer op een dag. 

Het volledige programma voor de SeptemberSessies volgt binnenkort!

Praktische informatie:
We plannen een voorstelling om 17.30 uur en om 19.30 uur. 

Wenst u de voorstelling samen met uw bubbel te beleven, koop dan ook de tickets samen aan! Zo kunnen wij inschatten welke bubbels te voorzien. 

Breng uw fleecedekentje mee!

Bij te slecht weer wordt de voorstelling verplaatst naar Het Perron. Indien we dit moeten doen, wordt u hiervan de dag zelf op de hoogte gebracht via sms en/of mail.

Credits

> van, met: Stefaan Degand, Elien Hanselaer
> bewerking: Stefaan Degand, Elien Hanselaer