SARTRE & DE BEAUVOIR

Stefaan Van Brabandt, Frank Focketyn & Sien Eggers

Na SOCRATES, MARX en SPINOZA komt filosoof en theatermaker Stefaan Van Brabandt met het vierde luik in zijn reeks rond grote filosofen. Deze keer geen monoloog, maar een dialoog. En wel tussen het beroemdste koppel uit de geschiedenis van de filosofie.

Frank Focketyn & Sien Eggers spelen Jean-Paul Sartre en Simone de Beauvoir. Welke betekenis heeft hun filosofie vandaag nog? Is de feministische strijd waar de Beauvoir voor ijverde nog steeds actueel? En wat bedoelt ze met haar moraal van de dubbelzinnigheid? Wat betekent het om authentiek mens te zijn? Waarom zijn we "gedoemd tot vrijheid"? En waarom zijn de anderen volgens Sartre de hel?

In SARTRE & DE BEAUVOIR kijken dé cultfiguren van het Franse existentialisme terug op hun leven en denken.
Én op hun turbulente liefdesrelatie.

'Sartre & De Beauvoir’ is zó meeslepend uitgevoerd dat je bijna hallucinerend de zaal uit loopt. (…) een geraffineerde mix van biografische wetenswaardigheden en toegankelijk filosoferen over relaties, seks, politiek en maatschappij. (…) Sien Eggers en Frank Focketyn leveren een formidabele prestatie. In deze voorstelling valt hun talent prachtig samen.
***** - Hein Janssen (de Volkskrant)

Credits

> spel: Sien Eggers & Frank Focketyn > tekst & regie: Stefaan Van Brabandt
> dramaturgie: Wannes Gyselinck > artistiek advies: Piet Menu, Petra Van Brabandt,
Peter Van den Eede
> kostuumontwerp: Ilse Vermeulen > techniek: Dimitri Devos
> productie: Diane du Pont, Lena van de Ven (stage) > met de steun van: Literatuur Vlaanderen > Sartre & de Beauvoir is een coproductie van Het Zuidelijk Toneel, De Verwondering en Arenberg Antwerpen