3 geraniums op een vensterbank

Joren Vandenbroucke & Annelies Van Hyfte (i.h.k.v. Eigen Kweek)

Drie geraniums staren naar buiten. Ze proberen doorheen de banaliteit van de dagelijkse passage op straat te kijken, op zoek naar diepgang. Tot nog toe zonder succes. Patrick merkt niets van het existentieel onderzoek waar zijn kamerplanten in verzonken zijn en steekt met veel moeite de voor-voorlaatste hap binnen van zijn lasagne. Hij slikt en laat zijn vork neervallen. Zijn fysieke grens is bereikt. De feiten dwingen hem eerlijk te zijn met zichzelf. Hij zal zijn lasagne net niet opkrijgen. Op dit soort ogenblikken komt iemand zichzelf tegen en stelt de vraag zich, hoezo kan ik die lasagne niet opkrijgen? Een blik op de verpakking verschaft Patrick het antwoord: deze kilo lasagne dient geconsumeerd te worden door twee personen.

De drie geraniums zien Patrick rond zich heen kijken en tot de schokkende constatatie komen dat hij helemaal alleen in zijn huiskamer zit. Alleen. Waarschijnlijk al jaren.

'Drie geraniums op een vensterbank' is een immersieve performance waarin men Patrick en zijn kamerplanten beter leert kennen. Aan de hand van virtual reality en andere audiovisuele technieken stapt men mee in de wereld die de man voor zichzelf opzette, maar waar hij onvermijdelijk in vast kwam te zitten.

VRT NWS ging langs en keek mee

Een voorstelling in het kader van 'Eigen Kweek'

De productie ‘Drie geraniums op een vensterbank’ is de tweede ‘Eigen Kweek’-productie voor West-Vlaanderen.

'Eigen Kweek' is een ontwikkelingstraject voor nieuwe podiumkunstenaars én aspirant zakelijk leiders. Het traject vindt plaats in Vlaams-Brabant, Antwerpen en West-Vlaanderen. In elke provincie wordt één nieuwe maker (of collectief of gezelschap) gematcht met één aspirant zakelijk leider.

Zij krijgen de unieke kans om samen een eigen productie te realiseren. En dit met voldoende tijd, ruimte, ondersteuning en een budget voor een kleine podiumkunstcreatie. Na de creatie gaat de productie op tournee langs de deelnemende cultuurcentra.