Wim Mertens stelt nieuw album ‘Ranges of Robustness’ voor in Het Perron Ieper

vr 26 apr 2024

Met zijn nieuwe plaat ‘Ranges of Robustness’ onder de arm gaat componist Wim Mertens in december op tournee. Met focus op het nieuwe en oudere werk strijkt hij op 13 december neer in Het Perron Ieper.

De eigenzinnige, wereldvermaarde componist kampeert al enkele decennia in de absolute top van de hedendaagse klassieke muziek. Zijn veelzijdigheid als componist die voor uiteenlopende ensembles schrijft - van pure zang tot symfonieorkest – viel te horen op internationale podia in Europa, Noord- en Centraal-Amerika, Japan of Thailand.

Daarbuiten is Wim Mertens naast begenadigd zanger ook pianist, gitarist en violist met meer dan 70 albums waarop hij zijn minimalistische maar immer sterk melodisch onderbouwde muziek presenteert.

Op zijn nieuwe plaat ‘Ranges of Robustness’ - die het hart vormt van de gelijknamige tournee - laat Mertens zich begeleiden door zijn blazersensemble. Verder presenteert hij live een programma met songs als ‘Far’, ‘The Scene’ of het wereldbekende ‘Struggle For Pleasure’, maar ook recente stukken zoals ‘Glossary Raisonné’, ‘On The Zephyrous Peak’ en ‘Sappho’.

Tickets te koop vanaf 30 april