Info

Op deze pagina staat alle bijkomende informatie over het CultuurCentrum Het Perron.

Naast de Raad van Bestuur die de inrichtende overheid bijstaat in het beheer van het CultuurCentrum Ieper werd in 2002 een programma vzw genaamd ACCI vzw opgericht die tot doel heeft de raad van bestuur van het CultuurCentrum in staat te stellen zijn doelstellingen te realiseren, namelijk cultuurparticipatie, cultuurspreiding en gemeenschapsvorming. 
ACCI staat voor Activiteiten CultuurCentrum Ieper. De leden Raad van Bestuur van de vzw zijn gelijklopend aan die van de Raad van Bestuur van CultuurCentrum Ieper.

De Algemene Vergadering komt minstens één maal per jaar samen, voornamelijk om de jaarrekening en de begroting goed te keuren. De maatschappelijke zetel van de vzw is gevestigd op de Grote Markt 34, 8900 Ieper. Na de verkiezingen worden de beheersorganen telkens opnieuw samengesteld. Hier vindt u de lijst met leden van de Algemene Vergadering. 

Naar aanleiding van Gone West kreeg Westkans de opdracht om in de locaties van Gone West een toegankelijkheidsstudie voor mensen met een beperking op te maken. Ook wij werden doorgelicht. De resultaten zijn hier te vinden.

In Het Perron zijn plaatsen voorzien voor rolstoelgebruikers. Omdat deze plaatsen enkel voor rolstoelgebruikers voorbehouden zijn, kunnen deze niet vrijgegeven worden voor onlineverkoop. Ben je rolstoelgebruiker, dan kan je de tickets telefonisch of per mail reserveren. Je kiest zelf hoe je wenst te betalen en hoe je de tickets wilt ontvangen.

Er zijn parkeerplaatsen voor mindervaliden voorzien op de parking voor het station, parking Tulpenlaan en in de Goesdamstraat.

Voor de organisatie van onze zomerevenementen komen we vaak helpende handen tekort. Invulling van toogdienst, onthaal artiesten en publiek, uitdelen programmakrantjes en bewaking zijn slechts enkele elementen die bij elk evenement opnieuw naar boven komen. Wens je graag De Gevleugelde Stad, Vlaanderen Zingt of Theater in het Zadel op een andere manier te beleven? Stuur dan een mailtje met je adresgegevens en voorkeuren naar cultuurcentrum [at] ieper.be We nemen zeker en vast contact op!

Wie niet zoveel tijd heeft en toch een steentje wil bijdragen kan ons een groot plezier doen met het ophangen van affiches van onze activiteiten. Wens je sporadisch een affiche op te hangen van een bepaalde voorstelling? Dan kan je terecht in het Het Perron om een exemplaar te bemachtigen. Wens je een vaste afficheplaats te worden en op regelmatige basis posters uit te hangen, neem dan gerust contact op. Het Perron bezorgt je in dat geval maandelijks het gewenst aantal affiches aan huis. Als dank nodigen we jou en je partner uit om een bepaalde voorstelling gratis bij te wonen! 

Het CultuurCentrum Ieper heeft als gemeentelijk Cultuurcentrum een Raad van Bestuur die als opdracht heeft de inrichtende overheid (Gemeenteraad en College van Burgemeester en Schepenen) bij te staan bij het beheer van het Cultuurcentrum. 

Naast de Raad van Bestuur die de inrichtende overheid bijstaat in het beheer van het Cultuurcentrum werd in 2002 een programma vzw genaamd ACCI vzw opgericht die tot doel heeft de raad van bestuur van het CultuurCentrum Ieper in staat te stellen zijn doelstellingen te realiseren, namelijk cultuurparticipatie, cultuurspreiding en gemeenschapsvorming.
 

Tijdens de voorstellingen is het voor het publiek verboden te fotograferen en geluids- of beeldopnames te maken, tenzij dit op voorhand anders wordt meegedeeld. In het kader van promotiecampagnes kunnen medewerkers foto’s en beeldopnames maken tijdens voorstellingen, cursussen...

Bij het inschrijven van kinderen voor voorstellingen of cursussen geven ouders automatisch toestemming dat foto’s die tijdens de activiteiten genomen worden, gebruikt mogen worden op de sociale media en de website van Het Perron. Ouders die hier niet mee akkoord gaan, dienen dit bij inschrijving schriftelijk te melden aan Het Perron.

De voorstellingen georganiseerd door Het Perron vangen steeds aan om 20.15 uur, tenzij anders vermeld in onze brochure. Na aanvang van de voorstelling blijven de deuren van de theaterzaal gesloten. Laatkomers worden dus niet meer in de zaal toegelaten. Enkel tijdens de pauze kan je plaats nemen op je stoel.

Het aanvangsuur van de voorstellingen van onze partners staat steeds vermeld in de brochure, bij de omschrijving van de activiteit zelf.

 • Groepstarief:
  Contacteer Het Perron als u wenst tickets te kopen aan groepstarief.
   
 • Jongerentarief:
  Personen jonger dan 26 jaar genieten van het jongerentarief! Meer info over de prijs vindt u bij de afzonderlijke events.
   
 • UiTPAS Westhoek:
  Voor slechts 5 euro ben je lid van de UiTPAS community Westhoek. Kom naar een voorstelling en spaar UiTPAS - punten. Ruil deze in en ontvang leuke voordelen! Klik hier om alle voordelen te ontdekken!

Hier vindt u een pdf terug met de algemene voorwaarden in verband met de verkoop van tickets.