Patti Smith: My heart still hums

Annelies van Dinter & Lotte Dodion

Nieuwe locatie: Concertzaal JOC Ieper, Fochlaan 3

Een avondvullende muzikale en poëtische ode aan één van de strafste artiesten van de laatste 50 jaar!

Patti Smith is één van de meest veelzijdige en revolutionaire artiesten van haar generatie én de onze. Hoe zij omgaat met haar vrouw-zijn, genderpatronen op zo’n ongedwongen manier doorbreekt en zowel kracht als kwetsbaarheid weet te belichamen vind ik enorm inspirerend.
Annelies Van Dinter (Echo Beatty)

My Heart Still Hums

In 2021 viert schrijver en rocklegende Patti Smith haar 75ste verjaardag. Precies 50 jaar na Patti’s allereerste poëzieperformance bundelen dichter/performer Lotte Dodion en muzikant/multi-instrumentalist Annelies Van Dinter (Echo Beatty) de krachten en brengen ze hun eigen interpretatie van persoonlijke favorieten uit Smiths brede oeuvre. 

Van opzwepende tirades tot woorden van troost, van echo’s tot briesende paarden. 'My Heart Still Hums' is een voorstelling met spoken word, muziek en beeld die de geest van Patti Smith eert en bezweert met gitaren, een Indianendrum en twee monden vol rock-‘n-roll.

Patti Smith is echt tijdloos: ze heeft de verbeeldingskracht van een kind, het kloppend hart van een vrouw die tot haar enkels in het leven staat en de sjamanistische wijsheid van iemand die al vele, vele levens achter zich heeft.
Lotte Dodion

Credits

> met: Annelies Van Dinter, Lotte Dodion > met de steun van Bibliotheek Genk en C-Mine