Soms breekt er een hart, soms blaft er een hond

Spinvis

Soms breekt er een hart, soms blaft er een hond. Met andere woorden, er gebeuren vreselijke dingen en onbeduidende dingen. Zonder volgorde. Zonder reden. Ze gebeuren gewoon. Alsof het niet uitmaakt hoe vreselijk of onbeduidend ze voor ons zijn. Het grote en het kleine. Het eeuwige en het vluchtige. Dat wat levens verandert en dat wat nauwelijks wordt opgemerkt. 

Te midden van nieuwe en bekende Spinvis-nummers, gevonden teksten en wonderlijke beelden worstelen zes muzikanten met alles wat het leven over ons uitstort en proberen ze wanhopig ergens een overzicht van te krijgen. De dood van een vader, het breken van een veter, alles kan een liedje zijn in deze, ondanks alles, opgewekte voorstelling.

SPINVIS live op Radio 1

Credits

> keyboard, gitaar, zang: Lucas Oldeman > viool, trompet, trombone, zang: Merel Junge > drums, percussie, samples, zang: Marcel van As > basgitaar, gitaar, zang: Jan Teertstra > cello, keyboard, zang: Saartje Van Camp > gitaar, keyboard, zang: Spinvis > geluidstechniek: Niels Jonker > licht, videotechniek: Mark Tober