BOY

Kyoko Scholiers, kinderkoor Opera Ballet Vlaanderen, HERMESensemble

Inleiding om 19.30 uur in de polyvalente zaal. De inleiding is een panelgesprek met Kyoko Scholiers en Yasmine Mortier, sociale dienst jeugdrechtbank Ieper.

De tienjarige Boy zit in de klas als de politie hem plots komt halen. Hij weet niet waarom. Hij weet alleen dat hij niet meer naar huis mag, omdat hij in een ‘verontrustende situatie’ woont. Dit is het startschot van een lawine aan juridische, medische en emotionele argumenten die elk hun impact hebben op de jongen. In een broeierige montage is de toeschouwer getuige van een reeks grote en kleine gebeurtenissen die Boys lot zullen bepalen.  

Trailer

De case van Boy is fictief als geheel maar gebaseerd op honderd waarheden. 

Theatermaakster Kyoko Scholiers verdiepte zich maandenlang in de wereld van de Jeugdhulp: ze interviewde jeugdrechters, consulenten, pleeggezinnen, kinderpsychiaters, opvoeders, volwassenen die terugkijken op hun hulptraject, kinderen die in een voorziening verblijven en hun ouders. Ze woonde rechtszaken bij en werkte als vrijwilliger in een leefgroep. 

Wat doet het met iemand om op te groeien zonder de basis van een veilig nest? Waar ligt de grens van loyauteit aan de ouders? En kun je ontsnappen uit je eigen achtergrond?

Scholiers verbeeldt een brandend actuele realiteit in een eigenzinnige muziektheatervoorstelling met een ijzersterke cast. Joris Blanckaert componeert een bijzondere soundscape die live wordt gebracht door het kinderkoor van Opera Ballet Vlaanderen en HERMESensemble.

Credits

> concept, tekst en regie: Kyoko Scholiers > compositie en muzikale leiding: Joris Blanckaert
> cast: Tiny Bertels, Sofie Decleir, Laurence Roothooft, Greg Timmermans, Joris Van den Brande, Victor Saveniers/Finn Van Hove > uitvoering muziek: Kinderkoor Opera Ballet Vlaanderen o.l.v. Hendrik Derolez, HERMESensemble: Karin de Fleyt (fluit), Peter Merckx (klarinet), Gaetan La Mela (percussie) en Stijn Saveniers (cello) 

> scenografie: Amber Vandenhoeck > kostuumontwerp: Marie Dries > Lichtontwerp en techniek: Thomas Vermaercke > Coaching: Valentijn Dhaenens, Wannes Gyselinck > productieleiding: Charlotte Cornelissen > zakelijk beheer: Karen Feys > Een coproductie van:Opera Ballet Vlaanderen, HERMESensemble, De Grote Post, Het Laatste Bedrijf

> met steun van: de Vlaamse Overheid, Stad Antwerpen
> met dank aan: ccBe, Villa Hellebosch, de vele organisaties en mensen die getuigden.

Deze productie kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid, in samenwerking met Gallop Tax Shelter.

Voordelig genieten van de theatervoorstellingen in Het Perron?

Dat kan via onze theater­reeks!

In de theater­reeks geniet je van 8 theatervoorstellingen voor de scherpe prijs van 88 euro

Alle informatie over de theater­reeks en de voorstel­lingen kun je vinden via deze link