Odyssee, De Lange Weg Naar Huis

Theater Froefroe

Na tien jaar is de oorlog om Troje eindelijk voorbij. (Velen stierven op het slagveld.) De Griekse overwinnaars en helden keren weer naar huis. Allemaal, behalve één: Odysseus, de man van duizend listen. Hij was het die deze oorlog won door zijn vondst met het houten paard. De Trojanen dachten zo dat ze een cadeau van de goden kregen en rolden het paard binnen hun muren. 's Nachts kwamen Odysseus en zijn soldaten uit de buik van dat paard en ze openden de poorten zodat de Grieken Troje konden verslaan.

Poseidon, de god van de zee, was razend. Troje was zijn stad. Hij had die hoge muren en gouden daken gemaakt en nu had Odysseus zijn stad vernield. Woedend neemt hij wraak op Odysseus.

Odysseus is spoorloos. Samen met zijn moeder verzint zijn zoontje Makos elke dag avonturen voor zijn vader. Zijn papa is een held en zal Poseidon verslaan. Eens komt hij thuis. Dat weet Makos zeker maar zijn mama, Penelope, heeft zo haar twijfels...

Het verhaal van Odysseus, vol varkens, goden, cyclopen en een zoon en een moeder, die tevergeefs wachten op zijn thuiskomst. Over Odysseus, die wel een hele lange weg naar huis neemt.

Theater Froefroe heeft een grote liefde voor het klassieke repertoire (Midzomernachtsdroom, Macbeth, Orfee, Labyrinth, Helena…). 
Michael De cock is auteur, houdt ook van  klassiekers en schreef De Lange weg naar huis. (In de KVS liet hij de integrale originele Odysseus opvoeren.) Samen met Gerda Dendooven (illustraties) bewerkte hij verschillende mythologische verhalen voor jonge lezers. Vliegen tot de hemel, (naar Ovidius) won een Zilveren Griffel, Veldslag om een hart (naar de Illias) werd bekroond met een Boekenleeuw.

Credits

> tekst: Michael De Cock > regie: Marc Maillard > cast: Mieke Laureys, Annelore Stubbe, Filip Peeters, Jotka Bauwens (dans), Danaë Bosmans (dans) > live muziek, composities: Fien Van Der Aa (stagebegeleider Hanne Torfs) > klank: Jo Heijens > licht: Anton Leysen > video: Gertjan Biasino > kostuums: Astrid Michaelis, Silke Debandt (stage) > artistieke medewerkers Froe-atelier decor, kostuums, video, poppen: Ina Peeters, Janneke Hertoghs, Jan Maillard, Patrick Maillard, Marc Maillard, Gert Dupont, Bruno Smeyers, Dries De Win, Martine De Kok, Koen Vanhoecke, Wim Bernaers e.a.

> in coproductie met Per Podium > met steun van de Vlaamse Gemeenschap en Tax Shelter van de Belgische federale overheid