Nachtdieren

Atelier Glip - i.h.k.v. Eigen Kweek

Wanneer de nacht valt, ontluikt een andere wereld. Een bordje met de neonletters ‘open’ licht op. De nachtwinkel is klaar voor haar klanten. Ze is een mini-kosmos van onze samenleving. Telkens wanneer de deur opengaat, is het uitkijken naar wie binnenkomt. Naar die vele verborgen verlangens die ontpoppen in het felle licht van de nachtwinkel. Alles ligt in handbereik op deze plek, maar is dat ook werkelijk zo eenmaal terug buiten in de donkerte van de nacht?
 

Een ontdekking van de verleidelijke mystiek van de nacht(winkel), voor iedereen van 8 tot 108. Deze eerste productie komt tot stand dankzij Eigen Kweek, een initiatief dat jonge makers wil ondersteunen bij het begin van hun artistiek traject. Veertien West-Vlaamse cultuurcentra schaarden zich achter dit initiatief en selecteerden uit een reeks projecten met West-Vlaamse banden de productie Nachtdieren als eerste ‘proefstuk’.

Credits

> van en met: Gina Beuk, Iris Donders, Lucie Plasschaert & Patricia Kargbo > Artistieke coaching: Anna Verkouteren Jansen > techniek: Marjolein Cuypers > Ontwerp geluid: Jeff Claeys > Ontwerp licht: Bram Vandeghinste

met dank aan Bij de buren (CC Blankenberge, CC Wevelgem, De Spil Roeselare, CC Harelbeke, De Steiger Menen, CC Brugge, De Brouckère Torhout, CC Knokke-Heist, CC Casino Koksijde, De Schakel Waregem, Leietheater Deinze, Schouwburg Kortrijk, De Grote Post Oostende, Het Perron Ieper), en Compagnie Cecilia. 

Met de steun van