Douglas Firs

+ Rosa Butsi

Douglas Firs kent zijn weg al in Ieper. In het verleden stond hij wel al eens op ons podium. Deze keer krijg je er bij zijn show ook Rosa Butsi bij, een must-see double bill! 

Douglas Firs

Het afgelopen jaar was voor Gertjan Van Hellemont, aka Douglas Firs, een erg emotionele rollercoaster. Een evenwichtsoefening tussen het verdriet door het verlies van zijn moeder en grootmoeder en de vreugde door de komst van een eigen kind. In deze tweestrijd schreef hij zijn nieuwe album ‘Heart of a Mother’.

Het vierde Douglas Firs’ album werd volledig opgenomen bij Gertjan thuis, wat zorgt voor de noodzakelijke eerlijkheid en puurheid in de nummers. Douglas Firs toont je een inkijk in zijn ziel en bezingt één van de krachtigste zaken ter wereld: het hart van een moeder. 

 

Beluister Douglas Firs

Rosa Butsi (support)

Rosa Butsi, hiervoor Roos Denayer, is Soundtrack-winnares 2020 en artist in residence in Het Depot. De muzikale genen erfde ze van haar Hongaarse oma.

Met behulp van haar warme stem en gitaar brengt ze een mix van jazz en singer-songwriter muziek. Muzikaal ondersteund door Trui Amerlinck op bas (Tsar B, Ivy Falls) is Rosa Butsi een duo met veelzijdige akkoordkleuren en uitgepuurde melodielijnen.

 

Bekijk de concertfilm van Rosa Butsi