An Pierlé Quartet

Het An Pierlé Quartet is een versmelting tussen het jonge jazzduo SCHNTZL, muzikant Koen Gisen en An Pierlé. Binnen dit muzikale project verkennen ze elkaars werelden. Het resultaat is een mix van experimentele popmuziek met een serieuze twist, daarbij ook een gezonde dosis noise en trompetgeschal in combinatie met wat psychedelische grooves. Een hele mond vol dus.

“Onderweg is het An Pierlé’s soundtrack die het raadselachtige van Plaths psyche in de verf zet. Haar kwartet geeft ‘Sylvia’ nu eens een opzwepend ritme, later een melancholische toets en uiteindelijk een rauw orgelpunt.”
Cutting Edge

An Pierlé werd voor het eerst opgemerkt als finaliste van Humo’s Rock Rally 1996. Sindsdien is ze een vaste waarde binnen de Belgische muziekscene, een artieste die steeds haar eigen pad kiest. Tijdens een residentie in het Gentse SMAK. Hendrik Lasure en Casper Van de Velde namen met SCHNTZL op dat moment hun eerste album op bij Koen Gisen, en werden snel nieuwe kompanen van Pierlé.

In 2018 kreeg het viertal de vraag om muziek te maken voor de voorstelling ‘Sylvia’, onder de koepel van Théâtre National. Ze ontwikkelden samen een heel eigen taal, een smeltkroes van ideeën en stijlen. Aanvankelijk stond de muziek ten dienste van de voorstelling, maar nu gaan ze verder uitdiepen.

Pierlé neemt natuurlijk plaats achter de piano en zingt, maar ze waagt zich ook aan trompet. Lasure gebruikt zijn synth als klankgenerator en speelt met ritmische loops, terwijl Van de Velde inzet op verbeelding en kleurrijke ritmes. Sluitstuk en wild card van de band is multi-instrumentalist Koen Gisen, op sax, basklarinet en gitaar. Dit wordt geen klassieke jazz, maar de eclectische muziek is wel doordrongen van de geest ervan: vrijheid en dialoog. Het kwartet stelt bovendien een nieuw album voor!

Credits

> zang, piano, trompet: An Pierlé > synthesizer, loops: Hendrik Lasure > basklarinet, saxofoon, gitaar: Koen Gisen > drums: Casper Van de Velde