April Verch & Cody Walters - [annulatie]

Toernée Mondial tour

De artiest besliste de geplande tour in februari 2022 uit te stellen. Samen met April Verch gaan we op zoek naar een nieuwe datum in het najaar van 2022. Meer nieuws volgt. 

Luisteren naar de muziek van April Verch en Cody Walters, is ondergedompeld worden in muzikale tradities. Hen live aan het werk zien neemt je mee naar Canada, naar het oude Amerika en naar de folklore van de jaren ’50.

Deze twee topmuzikanten vinden elkaar in de muziek, maar ook in het dagelijks leven als man en vrouw. Hun verhaal samen begon in 2007, toen Walters de ‘April Verch Band’ vervoegde als bassist. In duo brengen ze een combinatie van de achtergrond van April uit de Ottawa Valley muziek en de roots invloeden uit Kansas, waar Walters geboren werd. Een mix van vioolspel, banjo, samenzang en stomp-percussie.  

Het duo-project ontstond tijdens de pandemie als ‘noodzaak’, maar al snel merkten ze dat het nieuwe geluid fantastisch klonk. Met oud werk van April Verch en nieuw geschreven materiaal trekken ze in duo op tour door Vlaanderen.