The Nordicolour Experience

Marvara + Oscar Beerten & Mikko Malmivaara

Marieke Van Ransbeeck en Oscar Beerten vertegenwoordigen de Belgische/Vlaamse kern in hun bands Marvara en het duo Oscar Beerten (Raske Drenge) & Mikko Malmivaara. Wat ze gemeen hebben is de liefde voor de Scandinavische muziek.

Beide talenten werden ook door radio Klara opgemerkt en werden terecht geselecteerd als een van 'De Twintigers'. Met muzikanten uit Zweden, Denemarken en de Faeröer eilanden brengen beide bezettingen een gevarieerde en energieke mix van Scandinavische muziek!

Marvara

Marvara brengt levenslustige folk geschreven door doedelzakspeelster Marieke Van Ransbeeck (BE). Energieke melodiën, stoere harmoniën, zwoele slows, duivelse polska's en zelfs een snuifje popmuziek. Een concert van Marvara prikkelt de zintuigen en stil zitten wordt moeilijk.

Oscar Beerten & Mikko Malmivaara

Na intussen zeven jaar muzikale studies in zowel Zweden en Noorwegen, zette Oscar Beerten uit Herentals koers naar Finland in 2020 waar hij momenteel een 'Master of Global Music' studeert aan de Sibelius Academy in Helsinki.

Doorheen de vele jaren in het hoge noorden heeft Oscar zich laten onderdompelen in talrijke Scandinavische en noordelijke regionale muziek stijlen. Zijn composities brengen daarom ook een brede facade van Scandinavische folk met een innovatieve interpretatie. Deze nieuwe nederzetting in Helsinki, Finland zorgen dan ook voor vele nieuwe impressies en jam sessies met lokale muzikanten. Dit, met gloed nieuwe en nooit eerder vertoonde composities als gevolg!

Met zowel muziek van Raske Drenge als nieuwe composities zal Oscar worden begeleid door Mikko Malmivaara uit Finland, eveneens ook een student in de folkmuziek afdeling van Sibelius Academy. Malmivaara is bekend met zijn
Kaustinen-power-quartet, 'Polenta' - die deze zomer nog schitterden op het Viljandi Folk Festival in Estland- en weet traditie en vernieuwing te combineren met overweldigend gitaarspel. De kunst van één-op-één dialoog is wat Oscar drijft in zijn navigatie in folk- en traditionele muziek en ook in Finland weet hij de juiste kompanen te vinden om deze nieuwe impressies te delen en uiteindelijk te brengen op een podium voor een breed publiek.