The Nordicolour Experience

Marvara & Raske Drenge

Marieke Van Ransbeeck en Oscar Beerten vertegenwoordigen de Belgische/Vlaamse kern in hun bands Marvara en Raske Drenge. Wat ze gemeen hebben is de liefde voor de Scandinavische muziek.

Beide talenten werden ook door radio Klara opgemerkt en werden terecht geselecteerd als een van 'De Twintigers'. Met muzikanten uit Zweden, Denemarken en de Faeröer eilanden brengen Marvara en Raske Drenge een gevarieerde en energieke mix van Scandinavische muziek!

Marvara

Marvara brengt levenslustige folk geschreven door doedelzakspeelster Marieke Van Ransbeeck (BE). Energieke melodiën, stoere harmoniën, zwoele slows, duivelse polska's en zelfs een snuifje popmuziek. Een concert van Marvara prikkelt de zintuigen en stil zitten wordt moeilijk.

Raske Drenge

Raske Drenge (Oscar Beerten en Ragnar Finssin) won de Flanders Folk Award Best Live Band’. De combinatie van de Noorse Hardangerviool en het opzwepende gitaarspel van Finsson smelten samen in een gezonde dosis ongetemde en energieke folk met sterke wortels in de Scandinavische en Noord-Atlantische traditionele muziek.