Theatertour 2023

Naima Joris

Naima Joris debuteerde vorig jaar op indrukwekkende wijze met een eerste titelloze EP. Vijf zwartomrande, intense songs die de pijn en het verdriet bij het verlies van iemand dierbaar een plaats proberen te geven. Breekbare en persoonlijke verhalen die een universele snaar raken en waar je als luisteraar troost, begrip en kracht uit kon puren.

Met de singles 'Soon', 'Bellybutton' en 'My Home' wist Naima meteen een sterk visitekaartje af te leveren. De titel van Radio 1 'Belpopbelofte', een gesmaakte passage in 'Vive le Vélo' en een MIA nominatie voor 'Doorbraak' zijn maar enkele van de vele hoogtepunten die volgden. In het najaar van 2022 kreeg haar verhaal een vervolg met de plaat 'While The Moon', overal erg positief onthaald door pers en publiek. .

While the Moon ontspint zich als een donker sprookje. - ⭐⭐⭐⭐
Jonas Boel - Focus Knack

Jaren stond Naima in de rand van de spotlights als achter­grond­zan­geres bij o.a. Isbells en Raymond van het Groenewoud en haar vader Chris Joris, nu staat ze er eindelijk als frontvrouw. Met Niels Van Heertum (eufonium, trompet), Vitja Pauwels (gitaar), Lara Rosseel (contrabas) en Tijl Piryns (drums) laat Joris zich bovendien begeleiden door een nieuwe generatie topmuziekanten uit de prachtige plek waar jazz en alterna­tive elkaar tegenkomen.

Verwacht een concert in intieme setting, songs die raken en troosten, een avond die je niet onbewogen zal laten.

Live bij Wonderland (Radio 1)