Double bill

Jacob David (DK) + Mirek Coutigny

Op donderdag 22 februari 2024 is het Ieperse Kruitmagazijn het decor voor een prachtig dubbelconcert. De Deense componist Jacob David komt langs en Mirek Coutigny verzorgt het voorprogramma. 

Jacob David (DK)

Deens componist en pianist uit Kopenhagen met indrukwekkende cijfers op Spotify: 6,8 miljoen luisteraars verspreid over 183 landen… Hoewel David en zijn piano van kindsaf aan onafscheidelijk waren, besliste hij pas begin zijn twintiger jaren om door middel van een vereenvoudigde muziekstijl eigen werk te componeren. Ondertussen bracht hij met Omkuld (2015) en Mursejler (2021) al twee albums uit en componeerde hij, samen met producer Thomas Haahr, verschillende soundtracks voor films en tv.

Jacob David brengt een uitgepuurde, zachte en warme pianosound, uitermate geschikt voor fans van Nils Frahm, Ludovico Einaudi, Ólafur Arnalds en Joep Beving

Mirek Coutigny

Welke samenleving bouwen we op als we een blanco pagina zouden krijgen? Het is dé vraag waar Mirek Coutigny met het album ‘Through Empty Landscapes And New Beginnings’ muzikaal een wervelend antwoord op biedt.

Geïnspireerd door Emily St John Mandel’s boek ’Station Eleven’ en de wereld rondom ons tijdens de lockdown in 2020, startte Mirek Coutigny met het schrijven van nieuwe muziek. Onze huidige maatschappij wordt gekenmerkt door versnippering en polarisatie, de apocalyps ligt net om de hoek en angst heerst over de wereld. Coutigny reageert muzikaal tegen die dystopie met een verhaal van verbinding en veerkracht waarin hij hoop als positieve kracht tegenover de angst plaatst.

Hij speelt dit concert in een intieme bezetting, met enkel piano, viool en cello. Naast enkele akoestische versies van nummers uit zijn laatste plaat zal er ook wat nieuwe, onuitgebrachte muziek te ontdekken zijn.