Oerhert en Eve Beuvens solo

Tijdens deze Jazzlab-avond krijg je twee performances te zien. 

Eve Beuvens
Pianiste Eve Beuvens debuteerde in 2009 en speelde zich in de kijker met haar eigen kwartet, het Heptatomic Septet en het Mikael Godée Eve Beuvens Quartet. Recent ging ze zich toeleggen op solo performances, wat in 2021 resulteerde in haar eerste album Inner Geography. Daarop wordt eigen werk naadloos gecombineerd met persoonlijke interpretaties van andermans werk.
Maar ook tijdens haar intimistische liveoptredens regeren de verbeelding en het heruitvinden.

Oerhert
Muzikante/geluidskunstenaar Mariske Broeckmeyer en auteur/dichter Astrid Haerens vinden elkaar in hun gedeelde liefde voor experimentele muziek, improvisatie en jazz.

Ze ontdekten raakvlakken in hun artistieke werk, in hun denken, in hun liefde voor kunst en literatuur, en startten een gesprek dat niet meer is opgehouden. Het resultaat is MARIS x Oerhert, een cross-over tussen poëzie, spoken word, performance, geluidskunst en muziek. Hiervoor gaan ze aan de slag met de Engelse vertaling van een selectie gedichten uit Oerhert.

Voor dit project nodigen ze ook artistiek onderzoeker en muzikant Jasmijn Lootens uit, een hybride celliste die klassieke scholing met elektronische muziek combineert.

Mariske en Astrid stellen hun album ‘Anger’s Family Tree’ (WERF Records) voor tijdens de tournee.

Credits

Eve Beuvens: piano

Astrid Haerens: stem, teksten
Mariske Broeckmeyer: toetsen, zang, elektronica
Jasmijn Lootens: elektronica

foto Eve Beuvens © Marta De Gracia
foto Oerhert © Kelly De Block