ANNULATIE: Atara - For You Who Has Not Yet Found The One

Reut Shemesh i.h.k.v. NEXT-festival

Wegens medische problemen van één van de castleden, werd deze voorstelling geannuleerd. Tickethouders worden gecontacteerd (via mail) en de tickets worden terugbetaald. 

In de voorstelling ‘ATARA’ werpt choreografe Reut Shemesh haar blik op hoe vrouwen, die zich houden aan de richtlijnen van het joods-orthodoxe geloof en zij die zich laten leiden door seculiere waarden, de wereld zien. Samen vragen ze zich af wat de plaats is van vrouwelijkheid en de vrouwelijke seksualiteit binnen de samenleving. Hoe bereiken ze hun levensdoel? Of waarom loopt het fout?

Reut groeide op in een gemengd seculier-orthodox gezin. Door situaties uit haar eigen omgeving na te spelen, maar ook door gebruik van fotografie, tekst en beweging creëert ze een dialoog tussen de diverse wereldbeelden. Zo worden clichés, vooroordelen en de eigen manier van denken in vraag gesteld.

Credits

> concept, choreografie, tekst, fotografie: Reut Shemesh > creatie en dans: Hella Immler, Johanna Kasperowitsch, Florian Patschovsky > compositie en geluid: Simon Bauer
> dramaturgie: Matthias Quabbe > coach: Anne Kersting
> video, decor, licht, fotografie: Ronni Shendar > fotografie: Öncü Gültekin
> kostuums: Marie Siekmann > dramaturgie: Béla Bisom
> productie, management: Sabina Stücker > een productie van: Reut Shemesh, K3 | Tanzplan Hamburg > in samenwerking met: tanzhaus nrw