Once upon a time in de Westhoek

Compagnie Cecilia

> inleiding om 19.30 uur in de Polyvalente zaal

In Once upon a time in de Westhoek nemen Sebastien Dewaele en Wouter Bruneel een duik in de geschiedenis van een dorp vol littekens en karakterkoppen. In dialoog met de verhalen uit hun familie en geboortestreek zoeken ze hun eigen plek in de geschiedenis, en hoe ze daarbij elkaars ‘nuldraad’ kunnen zijn. Daarvoor kruipen ze in de huid van de personages Phase en Neutre: twee elektriciens bij wie de vriendschap gedijt op wisselspanning. Overwint die vriendschap of vliegt finaal de zekering eruit?

Wat Once upon a time in de Westhoek zo sterk maakt, is de eenvoud. Het hoeft niet altijd over grote thema's te gaan.
**** - Magali Degrande - Het Nieuwsblad (16.05.22)

Once upon a time in de Westhoek is een verhaal vol epiek, elektriek en knetterende humor. Een verhaal over dodelijke verwantschap en onvoorwaardelijke vriendschap, over generaties heen, waarbij je en passant veel zult bijleren over je verbouwingen. Een verhaal over stuten met hesp en tot 10 tellen op 6 vingers.

Na het veelgeprezen Marinus (2018) maakt Sebastien Dewaele (Bevergem, Eigen kweek, De broers Geboers) bij Compagnie Cecilia Once upon a time in de Westhoek, de tweede voorstelling rond ontroerende en vergeten verhalen uit de rijke West-Vlaamse geschiedenis. Dit keer doet hij dat in samenwerking met Wouter Bruneel (Zie mij graag, Eigen kweek, De broers Geboers) en Wouter Deprez.  

De originele live-muziek bij de voorstelling is van de hand van Ben Van Camp en Ben Brunin (Isolde et Les Bens, Vive la Fête,…). 

Teaser

Credits

> van, met: Sebastien Dewaele, Wouter Bruneel > van en zonder: Wouter Deprez 
> live-muziek: Ben Brunin, Ben Van Camp > dramaturgie: Daan Borloo
> scenografie: Sam Declercq > licht, techniek: Jannes Dierynck
> technische en productie coördinatie: Tom Declercq > kostuums: Ellen Kromhout
> fotografie: Kurt Van der Elst > ontwerp affiche: Mario Debaene
> productie: Compagnie Cecilia > coproductie: Perpodium
> met de steun van Vlaamse Gemeenschap, Stad Gent, taxschelter-maatregel van de Belgische Federale Overheid via Cronos Invest