Straks is ook goed

Yevgueni

Ze zijn zeldzaam. Groepen die nog weten te verrassen met hun zevende album. Laat staan dat ze zichzelf overtreffen. Maar Yevgueni is zo een groep. Avontuur en nieuwsgierigheid zitten in haar DNA. Wat goed was, is gebleven. Wat nieuw is, voelt meteen goed aan. Het laat zich allemaal horen op ‘Straks is ook goed’, een volbloed popplaat die pendelt tussen eigentijds en tijdloos.

Op hun zevende album overleven ze lockdowns, worstelen ze zich door een beginnende midlife crisis en praten ze met vijfjarigen over wereldproblemen. Die avonturen worden vertaald in teksten die nu eens duidelijk herkenbaar, dan weer mystiek poëtisch zijn.

Yevgueni is veelzijdig: spelend in kerken en op festivals, in parochiezalen en rocktempels. Maar ze weten ook steeds weer te verrassen met beklijvende voorstellingen in de luwte en onder de spots van het theater. Tijdens hun theatertournee nemen ze je mee in een universum van klank, licht, verstilling en vertelling, vertraging en versnelling. Om je anderhalf uur later ontroerd, getroost, hoopvol en uitbundig de nacht in te sturen.

 

Credits

ZANG, GITAAR Klaas Delrue TOETSEN, ZANG Geert Noppe BAS, ZANG Maarten Van Mieghem ELEKTRISCHE GITAAR Patrick Steenaerts DRUMS, PERCUSSIE Stef Vanstraelen