Het Genootschap van de vreemde vogels

OPENDOEK i.s.m. Het Perron

Een smartphonespel voor het gezin (vanaf 8 jaar).

Er is iemand in gevaar. Wil jij helpen?
Kom je mee zoeken naar de vreemde vogels die rondfladderen in de straten? Of zoek je liever zwarte katten die krollen, spinnen, krabben en vangen?
Wil jij weten wie, wat, waar en waarom? Vlieg dan mee, volg het juiste spoor, gebruik je arendsoog en zie wat niemand ziet. En vooral, kies je eigen weg.

Het genootschap van de vreemde vogels is een spannende zoektocht naar de waarheid. Je laat je leiden door je mobiele telefoon doorheen de straten van je stad of gemeente. En je ontdekt een verhaal dat zich afspeelt achter deuren, vensters en gevels. Je ontvangt berichten en videoboodschappen en zo leer je nieuwe mensen kennen, vreemde vogels en zwarte katten. Samen vinden jullie wat jullie zoeken en zoeken jullie wat jullie moeten vinden …

 

Bekijk de promofilm

Hoe gaat het in zijn werk?

Het smartphonespel speel je via de app 'WayWays'. Die app kun je downloaden via de knoppen hieronder. 

1. Installeer de app op je telefoon
2. Kom naar jeugdhuis JOC Ieper (naast het Perron) op adres Fochlaan 3. Aan het gebouw hangt een spanddoek van het Genootschap. Daar start je het spel. 
3. Lees de instructies, selecteer het stadspel Ieper en start.
4. Veel plezier en succes met de zoektocht! 

Over het theaterspel

Samen met theatermaker Jo Jochems en appontwikkelaar Toyfoo werkte OPENDOEK een theatraal verhaal uit tot een locatie-gebaseerd smartphone-spel. Dat laten we deze zomer los in een tiental gemeenten. Het spel kadert in het relanceplan van OPENDOEK: Toch Theater! Een ambitieus plan om Vlaanderen en Brussel deze zomer te vullen met theater door te inspireren, organiseren en samenwerkingen te ondersteunen.