Milow

unplugged tour 2022

Milow zijn debuutalbum ‘The Bigger Picture’ zag iets meer dan 15 jaar geleden het levenslicht. Reden genoeg om terug te keren naar de muzikale roots met een intieme akoestische tour.
Met al zes platen op zijn palmares en heel wat songs die in het collectief geheugen gegrift staan, blijft Milow ook in 2022 harten veroveren met zijn warme stem.

Tijdens Milows Unplugged tour kan het publiek genieten van bekende en minder bekende parels, aangevuld met nog te verschijnen nummers uit zijn zevende album. Alle nummers worden gestript tot de essentie. Milow wordt live bijgestaan door zijn trouwe muzikale gezanten Tom Vanstiphout (op gitaar en zang) en de fenomenale stem van Nina Babet.

Een concert om naar uit te kijken!

Over Milow

Het is dat de eretitel the hardest working man in show business voor eeuwig toegekend is aan James Brown, want hij had net zo goed aan Milow uitgereikt kunnen worden. In 2019 was het exact tien jaar geleden dat Milow doorbrak in Europa. Om dat te vieren trakteerde hij zijn fans begin 2020 in een uitverkochte Lotto Arena op een onvergetelijke liveshow. Sinds zijn doorbraak in 2007 is de singer-songwriter uitgegroeid tot een vaste waarde in Europa. Milow won maar liefst 12 MIA’s, waaronder die van ‘Beste live-act’ en ‘Beste soloartiest’, de belangrijkste prijzen die je in België als muzikant in de wacht kan slepen.

Met zijn album ‘Lean Into Me’ (2019) vertelt Milow een uitermate persoonlijk verhaal. Songs als ‘Lay Your Worry Down’, ‘Laura’s Song’ of ‘Michael Jordan’ – over zijn jeugdheld en de complexe relatie met zijn vader – horen bij de allerbeste songs uit zijn carrière. De plaat brengt de luisteraars dichter bij Milow dan ooit tevoren.

De Leuvenaar voerde reeds een aantal prachtige shows op in 2020 en zet enthousiast zijn koers verder in 2021. Elke avond zullen naast bekende en minder bekende parels ook een aantal gloednieuwe songs – uit het nog te verschijnen 7de album – de revue passeren. Nummers worden tot hun essentie gestript. Wat overblijft, zijn uitgepuurde songs waar nog meer ruimte is voor tekst en emotie. Omringd door zijn trouwe muzikale luitenanten, zanger-gitarist Tom Vanstiphout – die sinds enkele jaren ook in de vaste liveband van Bryan Ferry speelt – en de fenomenale zangeres Nina Babet, neemt Milow het publiek op de golven van zijn vertrouwde sound mee in zijn wonderlijke universum.

Milow Radio!