Raoul Servais

Tussen magie en realisme

Raoul Servais (°1928) is een Belgische filmmaker met een internationale reputatie, vooral voor zijn animatiefilms, een genre waarin hij pionierswerk verrichtte. ‘Oorlog’ is een terugkerend thema in de creaties van Servais, die naast film ook vele tekeningen en schilderijen maakte. Zijn eigen ervaringen als kind tijdens de Tweede Wereldoorlog maakten van Servais een zelfverzekerd pacifist.

In het voorjaar van 2023 slaan Cultuurcentrum Het Perron en het In Flanders Fields Museum de handen in elkaar om, met medewerking van de Vereniging Raoul ServaisRaoul Servais Collection en de Koning Boudewijnstichting, de blik van Raoul Servais op het thema oorlog in de kijker te zetten. Op het programma staan twee tentoonstellingen en filmscreenings.

> vernissage op vrijdag 03.02.2023 in het In Flanders Fields Museum
> Naar aanleiding van deze tentoonstelling, speelt op 03.02.2023 de voorstelling ‘Chromophobia’ van Boshaard in Het Perron

De expo in Het Perron loopt tot 12 maart 2023 en is gratis te bezoeken tijdens de openingsuren van Het Perron en op zaterdag van 13.30 uur tot 17.00 uur. 

Over de expo

Kom ook zeker naar het film-concert in Het Perron