FOTOGRA­FIE­CIR­CUIT: Glimpse

Sean Declerck

Sean Declerck fotografeert vooral in de stad, waar hij zich laat leiden door het toeval en de verrassing van het moment.

In de reeks ‘Glimpse’ maakt hij gebruik van hard zonlicht en een strakke uitgepuurde compositie. Hierdoor krijgen de beelden een filmisch karakter waarbij het onderwerp, de mens, als het ware in de spotlight wordt geplaatst.

De fotograaf toont interesse voor zijn medemens, maar dringt niet binnen in hun wereld. De gefotografeerde is zich nooit bewust van die observatie, en gedraagt zich onbevangen. Zo bieden de beelden een vluchtige inkijk in de intieme leefwereld van de onbekende andere.

Sean Declerck (1983) kocht ooit een camera voor een reis naar New York. Na thuiskomst schoolde zich bij tot fotograaf en ontdekte de wondere wereld van straatfotografie via een boek van Harry Gruyaert. Vandaag is hij voltijds fotograaf en geeft hij daarnaast ook les aan beginnende fotografen.

FOTOGRAFIECIRCUIT VLAANDEREN

Elke maand een Vlaamse fotograaf in the picture via het Fotografiecircuit.

Het Fotografiecircuit, onder leiding van Jan Van Broeckhove, biedt fotografen de kans om hun werk te presenteren in 17 cultuurcentra in Vlaanderen. Op de eerste plaats wordt naar kwaliteit en variatie gezocht bij die fotografen, die nog niet zoveel kansen gekregen hebben. De lijst van fotografen die ooit deelnamen aan het circuit is indrukwekkend. Heel wat van hen hebben intussen naam gemaakt terwijl anderen in alle bescheidenheid verder werken.