Double Bill

š i r o m & Merope

Dit betreft een verplaatst concert uit seizoen 19|20. De locatie van dit concert werd gewijzigd. Het concert zal plaatsvinden in Muziekcentrum Dranouter. 

Tijdens deze Double Bill ligt de focus op de folkmuziek. Met Širom krijgen we bezoek van een eigentijdse 'folk'-band over de vloer. Merope -winnaar van de Klara-prijs voor 'Beste World Music Release 2019' - zoekt het meer op de grens van de elektronica en de folk. 

 

š i r o m

Širom is een Sloveense folk improvisatie drone band. Hun geluid is een verstrengeling van diverse muzikale benaderingen en instrumenten, in combinatie met een muzikale verbeelding en vakmanschap. Iztok Koren, Samoi Kutin en Ana Kravanja creëren hun geluid met meer dan twaalf verschillende instrumenten. Verwacht u aan een originele sound die het evenwicht gaat zoeken tussen de ‘folk’ en de hedendaagse akoestische rock, met als resultaat een mystiek, minimalistisch geluid.

Š i r o m is een uniek Sloveens trio dat voor zichzelf een uniek en gewaagd geluid gevonden hebben. Hun album ‘I Can Be a Clay snapper’, hun liefde voor traditionele Balkan ritmes en hun non-verbale vocals doen denken aan een geluid dat wat mee heeft van Frank Zappa’s ‘The Mother of Invention’. Sowieso het meest unieke dat u dit jaar zal horen!
***** BBC Music magazine

Merope

Winnaar van de Klara-prijs voor de ‘Best World Music release 2019

Merope is geïnspireerd door de natuur en dromen, hun muziek vertelt verhalen over het verband tussen mens en natuur. Merope speelt minimalistische traditionele Litouwse melodieën, gemixt met hun eigen composities, texturen van geluid en improvisaties, versmolten met elektronische soundscapes.

Hun derde album 'Naktės' (Nights, dat volledig tijdens de uren van de diepe nacht werd opgenomen) presenteert een wereld vol verwondering, geïnspireerd door de kostbare sfeer van de nacht.