Ouder kind

Raven Ruëll & Bruno Vanden Broecke

Ouder Kind’ is de tiende voorstelling die Bruno Vanden Broecke en Raven Ruëll samen maken. Voor deze mijlpaal in hun jarenlange samenwerking hebben ze alles anders aangepakt. Buiten enkele techniekers weet niemand waaraan zich te verwachten.

Ouder Kind schetst een gefictionaliseerd autobiografisch portret van Bruno Vanden Broecke en Raven Ruëll. Het gaat over vriendschap, over gefaalde projecten en over de eeuwige spanning tussen acteur en regisseur. Samen gaan ze op zoek naar de kwetsbaarheid van hun intense vriendschap. De twee acteurs spelen een alternatieve versie van zichzelf, waar fictie en non-fictie zich met elkaar vermengen.

“De helft van onze wandeling is terugkeren op onze schreden.” Uit Walden van Henry David Thoreau. Ik ben dat nooit vergeten. Wij verliezen ons niet meer. We kunnen niet meer verloren lopen. De GPS maakt dat onmogelijk. Het gevoel van verloren te zijn, zijn we verloren. En doordat ge u niet kunt verliezen, kunt ge ook niets ontdekken.

"De uitstekende balans tussen intimiteit en theatraliteit, intellectuele diepgang en relativerende humor is de sterkte van dit prima geacteerde duet."
De Standaard

Bruno Vanden Broecke

Bruno Vanden Broecke (1974) is als KVS-gezicht te zien in Missie, Para en Ouder Kind. In KVS maakte hij 11 jaar geleden de monoloog Missie over missionaris André Vervecken. Dit stuk is geschreven door David Van Reybrouck in een regie van Raven Ruëll. De Engelse vertaling ligt nu voor. Ook de opvolger Para toerde al door heel België en Nederland. Op het Nederlands Theaterfestival 2018 werd hij zelfs bekroond met de Louis d'Or voor beste mannelijke hoofdrol.

Hij was verbonden aan het collectief SKaGeN (2000 tot 2009) dat hij mee oprichtte, en Compagnie De Koe (1999-2008). In 2015 maakte hij met Matteo Simoni en Ruth Beeckmans Hechten naar een tekst van Stefaan Van Brabandt. Hij speelde in 2015 ook Socrates de gelijknamige theaterproductie van De Verwondering.

Raven Ruëll

Raven Ruëll (1978) studeerde in 2001 af aan de Brusselse media- en theaterschool RITCS. Als schrijver, acteur en regisseur werkte hij voornamelijk voor Theater Antigone (waar hij ook lid is van de artistieke staf), BRONKS, Theater Artemis, LOD-Muziektheater en KVS. Voor de Franstalige gemeenschap werkte hij voor het kunstenaarscollectief Le Groupov en voor het Brusselse Théâtre National.

Credits

> spel: Raven Ruëll en Bruno Vanden Broecke
> productie: KVS