Cas Public / Kopergietery

9

CAS PUBLIC reist als Canadees dansgezelschap de wereld rond met indrukwekkende hedendaagse dansvoorstellingen voor jong en oud. Samen met Kopergietery creëren ze de dansvoorstelling 9.

In 9 staat de magistrale 9e symfonie van Beethoven centraal. Een bijzonder muzikaal meesterwerk dat Beethoven voltooide op het moment dat hij reeds volledig doof geworden was. Choreografe Hélène Blackburn neemt voor 9 een atypische danser als vertrekpunt: Cai Glover. Cai is namelijk doof.

Hoe bevat je een muzikaal meesterwerk zonder gehoor?
Hoe ervaar of begrijp je de wereld wanneer één van je zintuigen het laat afweten?

Samen met nog vier dansers gaat de choreografe de uitdaging aan om de grenzen van de stilte te verleggen, het verschil - of anders zijn - te overstijgen en het lichaam taal te laten worden.

9, voor iedereen vanaf 9 jaar.
inleiding om 17.15u in polyvalente zaal

"Als een wervelwind die alle toeschouwers achterlaat met een warme gloed. (…) houd ogen en oren wijd open en geniet, want deze voorstelling moet je gezien hebben, negen keer na elkaar als het moet."
HET NIEUWSBLAD/DE GENTENAAR, M. Degrande

Het stuk boeit van begin tot einde en is doorspekt met subtiele humor die ons terugbrengt naar onze kindertijd. (...) De synchronisatie en de verstandhouding tussen de dansers is opmerkelijk, zeker wanneer je weet dat Cai Glover danst zonder zijn gehoor. (...) Alles is zo minutieus en klokvast, dat we sprakeloos achterblijven.
CRITIQUE DANSE PURE, Melanie Boisliveau

"Erg wervelende en aanstekelijke voorstelling."
KNACK, E. Van Steenberghe