Poupehan

Het Laatste Bedrijf | De Mannschaft

Op de vooravond van de zwaarste sneeuwstorm van het decennium, komen drie koppels samen in een chalet in de Ardennen om er hun jaarlijkse ‘weekendje-weg-van-alles’ door te brengen. Een weekend van gebakkelei over wie welke kamer krijgt, de gebruikelijke discussie over de boodschappenlijst, van het haardvuur met nat hout, van het verdelen van de overschot en de ‘ik-laat-het-toch-graag-proper-achter-poetsbeurt’ ook al heb je daarvoor bijbetaald.

Een van de vrienden is ervan overtuigd dat veel koppels zouden scheiden als ze de berichten in de telefoon van hun partner te lezen zouden
krijgen. Terwijl ze over deze stelling discussiëren, besluiten ze om een spel te spelen. Een spel waarbij iedereen de telefoon op tafel legt en alle inkomende berichten en oproepen met de rest van de groep deelt.

Poupehan’ is een tragikomische voorstelling over vriendschap en liefde en de grenzen daarvan. Over patronen en rituelen. Over het worden van een cliché en het zich daartegen verzetten. Over karaoke en vegetarisch barbecueën. Over het halsstarrig vasthouden aan een gewoonte en het er niet mee kunnen breken, ook al breekt ze jou.

Credits

REGIE, TEKST Michai Geyzen, Stijn Van de Wiel DRAMATURGIE Bram Verschueren DECOR Katrijn Baeten, Saskia Louwaard MUZIEK Gode Kempen TECHNIEK Thomas Stevens, Kenneth Smets CAST Lucas Van den Eynde, Viv Van Dingenen, Ann Pira, Raf Jansen en Lien De Graeve PRODUCENT Het Laatste Bedrijf COPRODUCENT De Mannschaft UITVOEREND PRODUCENT Karen Feys PRODUCTIELEIDER Lara Vromman MET DANK AAN Studio Wattmann, Jeroen Demuynck, CC Mol DEZE VOORSTELLING KWAM TOT STAND met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid en Gallop Tax Shelter.

Onderdeel van de 'Theaterreeks'

Als theaterfan voordelig genieten van deze en andere theatervoorstellingen? Overweeg dan zeker even onze theaterreeks. Binnen deze bundel geniet je van 8 theatervoorstelling voor 100 euro.

Lees er alles over via deze link.