Sporen | Open Sites

Philippe Bercet, Massimo de Angelini, Sally Ducrow, Bart Ensing, Anne Fehres & Luke Conroy, Nathalie Maufroy, Rumen Dimitrov, Marc Swysen, Brandon Coldebella (IDM)

Locatie: Vestingen tussen Menenpoort en Rijselpoort
Vernissage: zaterdag 10.09.2022

Één benadering, twee landen, 3 sites, 3 regio’s, 24 artistieke teams, 24 in situ creaties in Ieper, Komen en Villeneuve d’Ascq.

Voor de vijfde keer stapt Ieper in dit prestigieuze kunstproject. Open Sites is een evenement rond eigentijdse creaties die de kunstenaars vragen laat stellen rond maatschappelijke, culturele, historische, industriële en landschappelijke sporen in drie gebieden die zich aan weerszijden van de Frans-Vlaams-Waalse grens bevinden.

Tijdens 'Sporen', het Ieperse luik van dit evenement, bouwen acht kunstenaars(groepen) gedurende de eerste week hun werk op langs de vestingen. Zo krijgt het publiek de mogelijkeid om hen aan het werk zien en zelfs te ontmoeten. In de weken na de vernissage blijven de afgewerkte kunstinstallaties te bewonderen.

Meer informatie over de andere evenementen binnen Open Sites (Entre-Lacs en Courts-Circuits) is te vinden op www.opensites.org