Peter Adriaenssens – ‘The Next Gen: vaardigheden sterken van jongeren in deze tijd’

OSiO Feest!

OSiO (Ouders Steunen in Opvoeden), een Project Opvoedingsondersteuning binnen Vereniging Ons Tehuis bestaat 10 jaar! Om dat te vieren verwelkomen wij jullie graag op een lezing door Professor dr. Peter Adriaenssens.

In zijn lezing over ‘The Next Gen’ gaat hij in op een generatie jonge tieners, vaak uit heel diverse gezinsvormen, die opgroeit in een werelddeel dat alles in vraag stelt en vaak polariseert. Dit bovendien  in een staalkaart van de wereldbevolking, een bad van sociale media waar waarheid een uitdaging is. Wat kunnen we doen om deze jeugd te leren houden van complexiteit en daar toch een gezonde waardenkeuze in te ontwikkelen? We moeten verbolgen zijn wanneer het nodig is – want niet alles kan – maar bovenal verbonden. Die opdracht moet zowel vervuld worden door volwassenen als door de jeugd.

Aansluitend op de voorstelling nodigen wij jullie graag uit om te klinken op ons tienjarig bestaan.

Een organisatie van OSiO

Ouders Steunen in Opvoeden (OSiO) is een project opvoedingsondersteuning. Het project is ontstaan uit de samenwerking van de vijf participerende lokale besturen van de Vereniging Ons Tehuis: Ieper, Kortrijk, Poperinge, Waregem en Wervik.