Nationale prijs voor schilderkunst van de Stad Ieper - 9de editie 'Louise Dehem'

In 2020 organiseert de Stad Ieper voor de negende maal de vijfjaarlijkse 'Nationale Prijs voor Schilderkunst - Louise Dehem'. Het doel van deze manifestatie is het stimuleren van jonge artiesten in de schilderkunst. Alle kunstenaars die actief zijn in deze discipline (geboren voor 2002), kunnen meedingen naar een van de prijzen.

Er wordt een Eerste Prijs van € 3000 toegekend door de Stad Ieper. Dit werk opgenomen in het kunstpatrimonium van de Stad Ieper. Verder worden er nog drie prijzen toegekend:
- De Tweede Prijs bedraagt € 1500,-
- De Derde Prijs bedraagt € 750,-
- De Prijs voor de beste Ieperse Inzending : “Prijs van de Stedelijke Cultuurraad”, deze bedraagt € 750,-

Verder op deze pagina kunt u informatie vinden over de praktische zaken, de manier van inschrijven en het deelnamereglement. 

De Prijs voor Schilderkunst 'Louise Dehem' is een samenwerking tussen de Stad Ieper, de Stedelijke Cultuurraad Ieper, het Yper museum, dé Academie, Cultuurcentrum Het Perron en de Provincie West-Vlaanderen.

Met de steun van De Vlaamse Overheid

Informatie en documenten

Hieronder kunt u het deelnameformulier en het reglement (te ondertekenen) downloaden. in het reglement staat alles omtrent instructies, deadlines en benodigde informatie noodzakelijk voor een deelname. 

Met de steun van