Double Bill

Natashia Kelly Group & Pentadox

Tijdens deze 'Double Bill' avond staan twee erg variërende muzikale acts op het podium van Het Perron. 

Natashia Kelly group is het avontuurlijk muzikaal project rond de Belgisch-Ierse zangeres Natashia Kelly. Daarnaast treed ook Pentadox - de hedendaagse jazzband van pianist Bram De Looze, saxofoontalent Sylvain Debaisieux en topdrummer Samuel Ber. 

Misschien is dat wat de muziek van de Natashia Kelly Group nog het meest typeert: je hoort elke keer andere dingen, wordt verrast door de rijkheid aan nuances en de variatie in de klankkleuren. En ook: hoe dichter je komt en hoe aandachtiger je luistert, hoe rijker de schakeringen worden.
Enola Magazine

Natashia Kelly Group

De Belgisch-Ierse zangeres Natashia Kelly zoekt over stijl- en landsgrenzen heen naar vormen van expressie. Met haar compagnons de route Brice Soniano, Ben Sluijs en Jan Ghesquière vormt Kelly een avontuurlijke groep waarmee ze vooral eigen composities brengt. Hun geliefkoosde middelen zijn de song en de improvisatie. De muziek beweegt vrij in een hecht samenspel, subtiel en met een verscheidenheid aan klankkleuren, open voor exotische invloeden, jazz en hedendaagse muziek. Het ritme, zonder drums, wordt gedragen door een ostinato – zoals de golf de surfer draagt – en het evenwicht op die surfplank vraagt een grote alertheid, het aanvoelen van elkaar.

Pentadox

Pentadox is de hedendaagse Belgische jazzband van de pianist Bram De Looze, saxofoontalent Sylvain Debaisieux en topdrummer Samuel Ber. Ze smokkelen elementen uit de moderne klassiek, avant-garde en geïmproviseerde muziek binnen in hun bevlogen interactie. Zo creëren ze een geslaagde mix van intuïtie en intellect, van structuur en vrijheid. Elke compositie heeft een eigen set van regels, melodische fragmenten, ritmische patronen en concepten. Met een frisse en avontuurlijke benadering gaan ze vervolgens op ontdekking door de mogelijkheden.

Credits

Natashia Kelly Group

zang, compositie: Natashia Kelly
elektrische gitaar: Jan Ghesquière
contrabas: Brice Soniano

Pentadox

tenorsaxofoon: Sylvain Debaisieux
piano: Bram De Looze
drums: Samuel Ber