Spinnenmetenknippen (6+)

Max Last

Spinnenmetenknippen’ is een muzikale wandelvoorstelling en vertelt het verhaal van Lily. Zij woont op het kerkhof met haar vader en daar ontmoet ze Kasper. Er ontstaat een prille liefde tussen hen maar die is helaas van korte duur, want de Schikgodinnen komen Lily halen. Kasper wil er alles aan doen om dit te verhinderen, maar of hij haar lot kan beïnvloeden, is maar zeer de vraag.

Taboedoorbrekend werken en een lach én een traan; dat is het doel van ‘Spinnenmetenknippen’: de dood, verlies en rouw een plaats geven. Max Last vertelt met muziek, dans en woord over verdriet en loslaten, maar ook over vriendschap en ontluikende liefde.

Geen droeve, zware kost maar een gevoelig verhaal met plaats voor humor.

Max Last maakt, na ‘Niks is wat het lijkt’ en ‘Duizend dingen achter deuren’, zijn derde voorstelling op een bijzondere locatie. De voorstelling kwam er op vraag van de stad Leuven om rouw en verlies bespreekbaar te maken bij kinderen en het kerkhof te ontsluiten voor publiek (zoals de open kerkhoven in Duitsland, Zweden of Père-Lachaise).        

Praktische informatie

Deze voorstelling gaat door op de stedelijke begraafplaats van Ieper. 

BELANGRIJK! Ook wanneer er regen voorspeld wordt, gaat de voorstelling door op de Stedelijke Begraafplaats van Ieper. Vergeet niet om een regenjas en/of paraplu te voorzien.

Het publiek is beperkt tot 50 personen per voorstelling. 

 

Begraafplaatsen ontsluiten, rouw en verlies terug in de samenleving brengen. Gewoon, gewoon doen over dood… Hoe begin je d’eraan? Allerlei pistes zijn te volgen maar deze bleek één van goudwaarde: een wandeltoneelstuk op de begraafplaats zelf! Ouders met hun kinderen en kinderen met hun ouders worden letterlijk meegenomen in een schoon verhaal zonder taboe. Een lach, een traan … Mama, hoe ga jij doodgaan? Hoorde ik een kind na afloop vragen, het werd netjes van antwoord gediend. Er kwamen meer vragen en meer antwoorden, ook van anderen… Opzet geslaagd! Dikke pluim voor Max Last om met deze schitterende vertolking ons een stap verder te brengen in deze missie.
Roel Van Roosbroeck, verantwoordelijke begraafplaatsen Leuven

Credits

Origineel idee: Laurian Callebaut > Martje CeulemansHeleen Desmet > Koen Monserez
Spel: Laurian Callebaut > Martje Ceulemans > Heleen Desmet > Elias Vandenbroecke > Wide Vercnocke
Coaching: Koen Monserez
Dramaturgie: Stefanie Lambrechts

Advies: Roel Van Roosbroeck
Bewegingsadvies: Carli Gellings
Productieverantwoordelijke: Laurian Callebaut
Affiche: Wide Vercnocke
Foto’s: Jelle Wildiers

Dagelijks beheer Max Last vzw: Liesbeth Lissens
Coproductie: Stad Leuven, Dienst Begraafplaatsen Leuven en Kinderopvang Leuven vzw
www.maxlast.be