SCOUBIDOU! - The Seventies

Leen Demaré & Filip Osselaer

1970…. 2020…. 50 jaar later…. (Her)beleef the seventies

The seventies brachten glitter en glamour, spuuglelijk oranje behang en paarse broeken met olifantenpijpen. De glamrock deed zijn intrede met Mud, The Sweet en The Rubettes en Saturday Night Fever bracht iedereen in vervoering.

Televisie werd in die tijd een onwrikbaar onderdeel van het meubilair. Vlaanderen verhuisde naar binnen. Lucien Van Impe won de Tour De France en iedereen supporterde mee in de huiskamer. Armand Pien verblijdde ons met zijn dagelijkse weerpraatje en talloze shows en series boden inkijk in de American way of life.

The sixties waren pas definitief voorbij toen de eerste oliecrisis uitbrak en we noodgedwongen op zondag de auto inruilden voor de fiets. Toen was dat nog een achteruitgang… De wereld aanschouwde in totale verbijstering de ondergang van de VS in Vietnam en hun president Nixon bleek niet meer dan een ordinaire leugenaar. Toen was dat nog opzienbarend.

De jaren zeventig begonnen dan ook vrij onschuldig met groene parka’s, gezellige familieavonden rond het fonduestel maar eindigden grimmig met mijnsluitingen, werkloosheid, Thatcher en de eerste van een eindeloze reeks regeringen met Wilfried Martens. Op het eind van het decennium brak de punk door. Punk gaf de gevestigde waarden een oplawaai in drieminutensongs. No Future en God Save The Queen.
De wereld en de mens werden ruimschoots volwassen in de seventies. 

Leen Demaré - grande dame van radio en TV - en Filip Osselaer - auteur van de bestsellers over Lucien Van Impe en Freddy Maertens – gaan op roadtrip doorheen de wonderbaarlijke seventies. 
Ze zijn uw gastvrouw en gastheer tijdens een warme namiddag vol melancholie, nostalgie, humor, muziek, film, verhalen én iconen van toen. Met live muziek en een scala aan beelden wordt u ondergedompeld in een boeiend decennium dat velen uit het publiek live hebben meegemaakt.