Vormingstraject Dvorák

Jasper Gheysen

Prijzen zijn inclusief vormingsavonden, syllabus en drankje tijdens de pauze van de vormingsavonden. Deze vormingen zijn enkel te volgen door personen die in het bezit zijn voor een ticket voor het concert op vrijdag 22/11. 

docent: Jasper Gheysen

Er zijn maar weinig componisten uit de muziekgeschiedenis die zo treffend het karakter van een land en volk in een passende muzikale mal konden gieten, als Antonin Dvořák bij Bohemen. Zijn muziek ademt de spirit van de glooiende beboste heuvels en neemt ons iedere keer mee op een weergaloze reis waar cultuur, natuur en traditie elkaar ontmoeten.

Dit vormingstraject gaat dieper in op de figuur van Antonin Dvořák en zijn positie binnen het Europese muziekveld. We duiken in één van de meest monumentale bijdragen aan het concerto-repertoire, namelijk Dvořáks celloconcerto en laten ons licht schijnen op zijn symfonische wereld. Verwondering zal je om de oren slaan wanneer de romantische kracht van Bohemen in de muziek van Dvořák in perfecte symbiose treedt met een onmetelijke schoonheid aan melodie en harmonie.

Over Jasper Gheysen

De persoonlijke visie van Jasper Gheysen bestaat erin om klassieke muziek opnieuw dichter bij een breed publiek te brengen. Als bezieler van JAMM - music / management combineert hij het geven van inleidingen (voor o.a. deSingel, Concertgebouw Brugge, De Bijloke, De Spil, AMUZ, e.a) met lesgeven, copywriting, communicatie en het organiseren van workshops voor bedrijven om hun communicatie te versterken aan de hand van klassieke muziek. Een gediplomeerde musicoloog met een hart voor mensen en een échte goesting in klassieke muziek.