The Interrogation

Milo Rau & Édouard Louis / NTGent & IIPM

> Er is geen inleiding voorzien voor deze voorstelling

Regisseur Milo Rau en de Franse bestsellerauteur Édouard Louis zijn al lang vrienden, een vriendschap die ontstond uit hun gedeelde zoektocht naar een kunst van het reële. Voor hun eerste samenwerking schreven ze een zeer persoonlijke toneeltekst over twijfelen en falen.

De voorstelling ‘The Interrogation’ werd geschreven en gemaakt door Louis en Rau in het voorjaar van 2021, oorspronkelijk in opdracht van het Kunstenfestivaldesarts, IIPM & NTGent, maar ging nooit in première. Nu is het eindelijk live te zien. Gespeeld door Arne De Tremerie, een acteur uit het globale ensemble van NTGent, is het stuk een ‘demonstratie voor kwetsbaarheid’, een moment van poëtische stilstand.

Kunnen we via de kunst ontsnappen aan onze biografie of is kunst slechts de neerslag van een mislukte bevrijding? “Het is een diep melancholisch toneelstuk, een fragmentarisch toneelstuk, een teder toneelstuk”, zo vertelden Louis en Rau in een interview – een voortdurende gedachtewisseling over theater en werkelijkheid, mislukking en transformatie, fictie en waarheid, over worden en zijn.

Teaser

Credits

TEKST Edouard Louis, Milo Rau REGIE Milo Rau SPEL Arne De Tremerie DRAMATURGIE Carmen Hornbostel REGIEASSISTENT Giacomo Bisordi, François Pacco TECHNISCHE REGIE Jens Baudisch LICHTONTWERP Dennis Diels, Ulrich Kellermann PRODUCTIELEIDING Mascha Eucher-Martinez VERTALING Erik Borgman, Kaatje De Geest PRODUCTIE International Institute of Political Murder (IIPM) COPRODUCTIE NTGent, Internationaal Theater Amsterdam, Kunstenfestivaldesarts Brussel

Onderdeel van de 'theaterreeks'

Als theaterfan voordelig genieten van deze en andere theater­voor­stel­lingen? Overweeg dan zeker even onze theater­reeks. Binnen deze bundel geniet je van 8 theater­voor­stel­ling voor 100 euro.

Lees er alles over via deze link.