DE GENERATIE

HET BATALJONG

Ze noemen ons de oudjes. De Stille Generatie. De Vooroorlogse Generatie. De Protestgeneratie. De Generatie X. Sommigen spreken zelfs van de Verloren Generatie. Eén ding is zeker: de Stille Generatie heeft lang genoeg gezwegen. Vandaag verenigen wij ons en nemen wij het woord. Vanaf nu zal niets nog hetzelfde zijn. Dit is de eerste dag van de rest van ons leven. Vandaag voor morgen. Nu voor later.

De jongste van ons is 65, de oudste 90. Wij vertellen u onze verhalen. Verhalen over loslaten en vastklampen. Over groeien en ineenkrimpen. Over boeien en vleugels. Over zijn en niet helemaal meer kunnen. 

Debat

Grijs aan Zet’ is een project rond de mensenrechten van ouderen, dat vertrekt vanuit hun verhalen en ervaringen. In 'Grijs aan Zet' nemen ouderen het woord en maken zo de brede maatschappij bewust van de manier waarop zij al te vaak in hun waardigheid worden aangetast. 

Na de voorstelling volgt een debat rond dit thema met onder meer Paul Breyne (Ere-gouverneur West-Vlaanderen) en Etienne Roussel (Bestuurslid Seniorenraad). Het debat is gratis voor wie de voorstelling bijwoont en gaat door in de Polyvalente zaal van Het Perron.

In samenwerking met de Seniorenraad Ieper.

Credits

Tekst: Arne De Jaegere
Concept en regie: Hilde Vanderstraeten en Arne De Jaegere
muziek: Frank Debruyne
productieleiding: Maarten Vanhee
Beeld: Hans Vermandere (mmix)

Spel: Heleen Allary, Marie-Paule Debaere, Amel Chadi, Kathleen Claerhout, Romain Debaere, Lydie Debonne, Myriam Decock, Raph Degryse, Christine De Waele, Willy Houthoofd, Hilde Oplinus, Patrick Scheire, Sytske Vanbergen, Veroniek Van De Ginste, Marc Vandenberghe, Maarten Vanhee, Chilo Vanlerberghe, Chantal Vanneste, Ilse Vanommeslaeghe, Marie-Hélène Ver Eecke, Urbain Vermandere, Hilde Verstraete, Linda Wyffels.

Muzikanten: Frank Debruyne en Patrick Scheire