Cools & Zonen

Hans Cools

Hans Cools is de definitie van een West-Vlaming: opgegroeid in een dorp, kleinzoon van boeren en zoon van hardwer­kende ouders in een gezin van vier kinderen. Hij ging naar de chiro, speelde voetbal en ja hoor: hij was ook misdie­naar.
Het liefst van al wilde hij zijn vader opvolgen als schrijn­werker, maar het CLB dacht hier anders over en dus studeerde hij verder en werd hij ingenieur bouwkunde.

Ondertussen heeft hij een vrouw, twee zoontjes en werkt hij al jaren voor een groot interna­ti­o­naal bedrijf. Het moderne leven doet Hans anders kijken naar de wereld waarin hij opgroeide: enerzijds met ontroe­ring, anderzijds met ongeloof. Een wereld waar patatten met vlees nog dagelijkse kost is, je geboor­te­ge­wicht algemeen gekend is, en het online leven nog onontgonnen terrein is.

Schippe­rend tussen zijn oude en nieuwe leven probeert hij te wikken en wegen wat hij wil meegeven aan zijn eigen zonen.

“ Hans Cools (31) is dé nieuwe rijzende naam binnen de Vlaamse comedy. (...) Met humor gedoopt in huis-, tuin- en keuken­ver­halen, met absurde analyses over baby's, gezinnen en wieler­toe­risten. En dat met een West-Vlaamse tongval. Een nieuw talent, al bij al weinig optredens op de teller, maar als comedian heb je het of niet. Simpel.
VRT