Walk Out | Martina Trager

#fotografiecircuit

Martina is vanaf 1986 actief in de vrije kunsten. Geboren in Berlijn(D), woont en werkt in Brugge (B). Zij deed haar kennis op in verscheidene disciplines binnen de beeldende kunsten. Haar werk is gebaseerd op voortdurend onderzoek, met een eigen hedendaagse visie.

Martina toont ons Augmented Reality (AR) Fotografie. Deze techniek verbindt dus de realiteit en de virtuele wereld met elkaar. Geboeid door fotografie en met oog voor detail, gaat zij op zoek naar beelden. Soms vanuit een persoonlijke beleving, een observatie, een momentopname 'something attracts my attention', of soms minuten stilstaan, tot zij het gewenste beeld waarneemt.

In haar fotografie is de invloed van haar vooropleidingen (tekenen en schilderen) duidelijk zichtbaar. Ze zoekt naar de essentie en ze streeft ernaar het elementaire te benadrukken. Een doordachte compositie, zoekend naar evenwicht.

Voor haar belangrijk zijn tegenstellingen: ‘licht-duisternis’, ‘rust-chaos’, ‘stilte-luguber’. Pas later (thuis), worden door digitale techniek, virtuele elementen toegevoegd, delen verknipt en herplaats. Het uiteindelijke beeld drukt zij af op Forex plaat, op formaat 30×30,20×30 en 40×60.

Met als titel: 'der Raum' en 'Walking Out', presenteert de kunstenares ons een reeks werken. Het werk prikkelt de verbeelding, is verrijkend en evoceert communicatie. Aan ons om haar signalen te vatten en haar wereld te betreden.

Deze fototentoonstelling bezoeken kan tijdens de openingsuren van Het Perron.
Ze is te bezichtigen in de exporuimte op de tweede verdieping. Volg hiervoor de pijlen 'fotografiecircuit'.

Fotografiecircuit Vlaanderen

Fotogra­fie­cir­cuit Vlaanderen biedt kansen aan talent­volle fotografen. Ontstaan in een periode waar jonge fotografen weinig kansen kregen om gezien te worden, zet het fotogra­fie­cir­cuit al bijna 30 jaar talent ‘in the picture’.

De exposi­ties van de geselec­teerde fotografen toeren langs 17 cultuur­centra verspreid over heel Vlaanderen. Het Perron is een van de partner­centra in het project. Per seizoen tonen we het werk van 11 verschil­lende fotografen uit het circuit. 

Praktisch

Open van dinsdag tot vrijdag van 9.30 tot 18.00 uur en op zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur.