Rustig aan ... | Anny Moons

#fotografiecircuit

Voor een foto geldt hetzelfde principe als voor een schilderij. Je moet componeren en een stabiel evenwicht zoeken. Het schone is overal om ons heen - het wemelt ervan - maar “je moet het zien”, het door middel van je lens isoleren en omlijsten. (Voorwoord voor Paris, 80 photographies de Moï Ver, 1931)

Anny Moons (°1947) houdt van soberheid, natuurlijke tinten en vormen. 

Fotografie is voor haar een middel om haar visie op de realiteit weer te geven, om te creëren met haar hart, niet met haar verstand. Deze visie is haar waarheid. Iedereen denkt en voelt op een andere manier. Ze haalt genoegen uit het spelen met licht en schaduw, helderheid, lichtkracht, saturatie, tinten, scherpte, onscherpte, uitvergroting van details… Ze gaat op zoek naar ‘wat anderen niet zien’. 

Het vertrekpunt voor deze serie zijn alledaagse bezigheden, maar dan in slow motion. Toen ze stopte met werken in de human resources sector, besliste ze om te onthaasten. Ze wou zich niet meer laten leiden door deadlines, normen en verplichtingen.

Een zoektocht naar interpretaties van onthaasten, vertraging, carpe diem, … leidden haar uiteindelijk naar een bron van inspiratie dicht bij en in haar huis. Carlos is een geduldig en meegaand model. Ze wil hem in beeld brengen in zijn dagelijkse bezigheden, zonder franjes, maar met een nadruk op ‘alles op zijn tijd’. 

Deze fototentoonstelling bezoeken, kan gratis tijdens de openingsuren van Het Perron. Ze is te bezichtigen in de exporuimte op de tweede verdieping van Het Perron. Volg de pijlen 'fotografiecircuit'.

over fotografiecircuit Vlaanderen

Fotografiecircuit Vlaanderen biedt kansen aan talentvolle fotografen. Ontstaan in een periode waar jonge fotografen weinig kansen kregen om gezien te worden, zet fotografiecircuit al bijna 30 jaar talent ‘in the picture’. De exposities van de geselecteerde fotografen toeren door 17 cultuurcentra verspreid over heel Vlaanderen. Het Perron is een van de partners, en dat wil zeggen dat per seizoen het werk van 11 verschillende fotografen te bewonderen is in ons gebouw.