Notes on Kitsch: Cruise | Stephanie Vandeput

#fotografiecircuit

Als fotograaf en kunstenaar heeft Stephanie Vandeput een voorliefde voor kitsch. In haar reeksen “Notes on Kitsch” onderzoekt ze wat er in deze wereld van glamour en glitter schuil gaat. Grappig en glossy staan tegenover droef en melancholisch. Humor vormt een belangrijk onderdeel van haar fotografie. Ze vertelt verhalen met een knipoog en wil zo de toeschouwer aanzetten tot een kritisch kijken. 

Het zijn kleurrijke en vrolijke taferelen met een zekere tristesse. Overal is er een ‘unheimlich’ gevoel aanwezig. Je zou willen lachen maar toch voel je je ongemakkelijk als je er naar kijkt. Het zijn verslagen van de westerse wereld. Deze thema’s komen terug in heel haar oeuvre.

Bij de documentairereeks CRUISE ligt de nadruk op een wereld die gecreëerd wordt om de echte wereld te vergeten. Vakantiegangers worden ondergedompeld in een pretpark van eten en amusement. De beelden van toeristen, decors en strand gunnen de kijker een blik achter de schermen van de surrealistische wereld van cruises en laat hen kennismaken met de kitsch ervan.

 

over fotografiecircuit Vlaanderen

Fotografiecircuit Vlaanderen biedt kansen aan talentvolle fotografen. Ontstaan in een periode waar jonge fotografen weinig kansen kregen om gezien te worden, zet fotografiecircuit al bijna 30 jaar talent ‘in the picture’. De exposities van de geselecteerde fotografen toeren door 17 cultuurcentra verspreid over heel Vlaanderen. Het Perron is een van de partners, en dat wil zeggen dat per seizoen het werk van 11 verschillende fotografen te bewonderen is in ons gebouw.

Denk er dus aan om bij jouw bezoek aan Het Perron zeker eens door te stappen naar het tweede verdiep, waar de fotografiecircuit expo te bekijken is!