Marc van Beneden | Complex Vlaanderen

#fotografiecircuit

In de reeks ‘Complex Vlaanderen’ focust Marc van Beneden op twee thema’s. Enerzijds de wansmakelijk moderne kantoorgebouwen en gigantische woonblokken, anderzijds de chaotische en onwillekeurige samenhang van bouwstijlen en aanbouwsels. Daarbij is hij op zoek gegaan naar ritmiek, reflecties en interessante schaduwen die te vinden zijn in de Vlaamse straten. Doorheen zijn beelden zijn soberheid en strakheid vast parameters. Ze geven de mensen de kans om de schoonheid of de bijzonderheden van hun eigen omgeving te ontdekken.

En helaas… soms blijven bepaalde plekken pijnlijk triest.

Deze fototentoonstelling bezoeken, kan gratis tijdens de openingsuren van Het Perron. Ze is te bezichtigen in de exporuimte op de tweede verdieping van Het Perron. Volg de pijlen 'fotografiecircuit'.

Eigenlijk is Marc Van Beneden een zwart-wit fotograaf. Desondanks heeft hij dit onderwerp in kleur uitgewerkt omdat het juist in de verf zet hoe saai, schrijnend of extreem sober sommige onderkomens wel zijn.

Over Fotografiecircuit Vlaanderen

Fotografiecircuit Vlaanderen biedt kansen aan talentvolle fotografen. Ontstaan in een periode waar jonge fotografen weinig kansen kregen om gezien te worden, zet fotografiecircuit al bijna 30 jaar talent ‘in the picture’. De exposities van de geselecteerde fotografen toeren door 17 cultuurcentra verspreid over heel Vlaanderen. Het Perron is een van de partners, en dat wil zeggen dat per seizoen het werk van 11 verschillende fotografen te bewonderen is in ons gebouw.