Letting go of holding on | Anaïs Lesy

#fotografiecircuit

Iedereen wordt geboren met angst,
heeft er mee leren omgaan, 
of leert het nog. 
Wat begon als een zoektocht naar antwoorden,
het vertellen van een verhaal,
evolueerde in vragen.   
Wanneer ik het niet had verwacht,
brachten de vragen mij terug naar ons.
En werden ze in alle stilte en op zijn tijd beantwoord.

 

over Anaïs Lesy en haar werk

Anaïs Lesy (°1995) studeerde af in 2018 aan Narafi. Momenteel volgt ze een verdere master opleiding in fotografie in Sint-Lukas te Brussel. Voor Anaïs is het belangrijk om elke dag ‘momenten’ vast te leggen. Ze is altijd opnieuw onder de indruk van hoe licht, vorm en beweging iets kunnen creëren. Haar camera draagt ze overal met zich mee en puur intuïtief maakt ze beelden van alles wat ze interessant vindt en wat haar aandacht vraagt. Anaïs werkt ook graag met beelden die meerduidig zijn of toch deze illusie opwekken. De kijker wordt aangemoedigd om de beelden te overdenken en eigen ideeën in de scènes te projecteren. 

Anaïs werkt voornamelijk analoog en experimenteert graag met vervallen filmrolletjes. Hierdoor bestaat natuurlijk het risico dat er niets op het beeld te zien zal zijn of dat het er helemaal anders uitziet dan gewenst. Echter blijft ze meestal verwonderd door het onverwacht en boeiend resultaat. Doorgaans maakt ze gebruik van een midden-formaat camera, omdat ze met dit type camera haar beter kan concentreren op het elimineren van objecten die storend zijn in een beeld. Omdat ook kleur een storende factor kan zijn, verkiest ze ze ook voornamelijk zwart-wit beelden. In bepaalde reeksen - zoals ook in deze reeks - komt wel kleur voor maar dan op een heel subtiele manier en in eenduidige kleurtonen. 

De reeks ‘Letting go of holding on’ werkt rond angst. Sinds lang heeft Anaïs interesse in het thema en vooral in het grote taboe dat er rond hangt. Het beginpunt van deze reeks was Wim, iemand die kampte met een angststoornis. De lange en interessante gesprekken met Wim brachten haar op een ander spoor: dat van haar eigen familie. In deze reeks combineert Anaïs portretten van haar ouders, broer en zichzelf met landschaps- en natuurbeelden.

 

over fotografiecircuit Vlaanderen

Fotografiecircuit Vlaanderen biedt kansen aan talentvolle fotografen. Ontstaan in een periode waar jonge fotografen weinig kansen kregen om gezien te worden, zet fotografiecircuit al bijna 30 jaar talent ‘in the picture’. De exposities van de geselecteerde fotografen toeren door 17 cultuurcentra verspreid over heel Vlaanderen. Het Perron is een van de partners, en dat wil zeggen dat per seizoen het werk van 11 verschillende fotografen te bewonderen is in ons gebouw.

Denk er dus aan om bij jouw bezoek aan Het Perron zeker eens door te stappen naar het tweede verdiep, waar de fotografiecircuit expo te bekijken is!