Last Days Of Magic | David Somers

#fotografiecircuit

In de expo ‘Last Day of Magic’ gaat David Somers zijn kenmerkende stijl verder onderzoeken en uitvergroten. Het betreft dan ook een serie die altijd in evolutie is en waarvan hier de voorlopige hoogtepunten te zien zijn.

David Somers zoekt de chaos in het alledaagse leven en tracht met zijn camera terug orde te scheppen door deze strak in beeld te brengen. Het eindresultaat lijkt geënsceneerd maar dat is het nooit. Mensen zijn amper te zien op zijn beelden of spelen slechts een bijrol. Hun aanwezigheid ligt vooral in de zaken die ze creëren of net achterlaten: gebouwen, objecten, structuren. Taferelen die zich letterlijk als figuurlijk afspelen aan de achterkant van de samenleving brengt hij op deze manier naar de voorgrond. Met die aanpak wilt hij de vraag oproepen of hier dan net schoonheid of lelijkheid in schuilt.

De antwoorden liggen misschien in de blik op de wereld van iemand die zijn laatste dag beleefd, zijn ‘Last Day of Magic’, zoeken waar kan.

David Somers (Antwerpen, 1986) is een kunstenaar gevestigd in Antwerpen. Na een aantal selecties voor groepstentoonstellingen betreft dit de eerste solo- expo waar zijn werk te bewonderen zal zijn.

Deze fototentoonstelling bezoeken kan tijdens de openingsuren van Het Perron.
Ze is te bezichtigen in de exporuimte op de tweede verdieping. Volg hiervoor de pijlen 'fotografiecircuit'.

Fotografiecircuit Vlaanderen

Fotogra­fie­cir­cuit Vlaanderen biedt kansen aan talent­volle fotografen. Ontstaan in een periode waar jonge fotografen weinig kansen kregen om gezien te worden, zet het fotogra­fie­cir­cuit al bijna 30 jaar talent ‘in the picture’.

De exposi­ties van de geselec­teerde fotografen toeren langs 17 cultuur­centra verspreid over heel Vlaanderen. Het Perron is een van de partner­centra in het project. Per seizoen tonen we het werk van 11 verschil­lende fotografen uit het circuit. 

Praktisch

Open van dinsdag tot vrijdag van 9.30 tot 18.00 uur en op zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur.