Fragmenteren | Sharon Anouk Brouns

#fotografiecircuit

Een tentoonstelling van een fotograaf die graag experimenteert met de manier waarop ze naar de wereld kijkt. Ze maakt analoge foto's van de bijzondere ‘kleine grote’ dingen om ons heen. Het merendeel is straatfotografie, maar ze fotografeert ook graag collages. Het is een tentoonstelling om bij weg te dromen. 

Je ziet veel, te veel om alles in één keer te ontdekken. De foto’s van Sharon laten onverwachte schoonheid zien. Het werk gaat vooral over perceptie: de manier waarop we naar de wereld kijken. De straatfotografie speelt zich grotendeels af in de stad. De stad is een plek waar veel onverwachte dingen samen komen. De stad leeft en toch zijn er die vergeten en ongeziene plaatsen. 

De collage foto's zijn gemaakt van tijdschriften. De fotograaf creëert hiermee iets nieuws: een wonderlijke, aantrekkelijke wereld die tussen fantasie en realiteit lijkt te zweven. 

 

Sharon is in 2010 afgestudeerd aan het LUCA, campus C-mine in Genk. Sindsdien is ze blijven fotograferen en is haar werk een duidelijke richting in gegaan. Ze werd eerder geselecteerd voor het Brussel Street Festival (2017) en De Badhuiscollectie (2019).

 

over fotografiecircuit Vlaanderen

Fotografiecircuit Vlaanderen biedt kansen aan talentvolle fotografen. Ontstaan in een periode waar jonge fotografen weinig kansen kregen om gezien te worden, zet fotografiecircuit al bijna 30 jaar talent ‘in the picture’. De exposities van de geselecteerde fotografen toeren door 17 cultuurcentra verspreid over heel Vlaanderen. Het Perron is een van de partners, en dat wil zeggen dat per seizoen het werk van 11 verschillende fotografen te bewonderen is in ons gebouw.

Denk er dus aan om bij jouw bezoek aan Het Perron zeker eens door te stappen naar het tweede verdiep, waar de fotografiecircuit expo te bekijken is!