Traumboy / Traumgirl

Daniel Hellmann

* Wij voorzien geen busvervoer naar deze voorstelling
Traumboy start om 20.15 uur, Traumgirl om 22.00 uur.
Elke voorstelling duurt ongeveer 70 minuten.
Engels gesproken

Daniel is een sekswerker. In ‘Traumboy’ praat hij op een ontwapenende wijze over zijn ervaringen als prostitué. Hij vertelt waarom hij voor deze job heeft gekozen, hij beschrijft zijn cliënten en hun verlangens. Het publiek leert een jonge man kennen die het fijn vindt om zijn lichaam te verkopen.

Kim is een actrice. Zij is sekswerker, maar ook barkeeper, Duitse, Poolse, enzovoort. In ‘Traumgirl’ beschrijft Kim hoe het voelt om te werken in de grijze zone tussen ‘echt werk’, performance en ‘minderwaardig’ werk.

‘Traumboy’ en ‘Traumgirl’ situeren zich op de grens tussen documentair theater en autofictie. Beide voorstellingen fileren de taboes die op sekswerk rusten en bevragen de dubbele moraal van onze neoliberale maatschappij. Hoe strikt is de grens tussen betaalde en onbetaalde seks werkelijk? En liggen onze eigen
grenzen wel degelijk waar we denken dat ze liggen? ‘Traumboy’ was in 2017 reeds te zien op Next en werd toen bijzonder enthousiast ontvangen. ‘Traumgirl’ is voor het eerst in België te zien.

Deze voorstelling kadert in het NEXT Arts Festival 2020 en maakt deel uit van het 'bij de buren'-project. 

Credits

Traumboy

> creatie en performance: Daniel Hellmann > dramaturgie: Wilma Renfordt
> decor en kostuum: Theres Indermaur > extern oog: Ivan Blagajevic > geluid,muziek: Leo Hofmann > licht: Gioia Scanzi, Anna Lienert > productie: Daniela Lehmann, Lisa Letnansky > tour management: Florence Francisco

Traumgirl

> concept, dramaturgisch advies: Daniel Hellmann > creatie, performance: Anne Welenc
> dramaturgie: Marc Streit
> extern oog: Leah Feline > video, extern oog: Michel Wagenschütz
> decor, kostuum: Theres Indermaur > licht: Anna Lienert > productie: Lisa Letnansky
> tour management: Florence Francisco